موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 677
نان لین با طرح این تئوری مشخصاً این مسئله را مطرح كرد كه پیوندهای موجود در شبكه بدون وجود منابع داخل آن كارآمد نمیباشد و دستیابی به منابع اجتماعی و استفاده از آن (منابع نهفته در شبكههای اجتماعی) میتواند به موفقیتهای اجتماعی اقتصادی بهتر منجر شود. بر همین اساس لین سرمایه اجتماعی را به مثابه منابع نهفته در ساختار اجتماعی تعریف میكند كه با كنشهای هدفمند قابل دسترسی یا گردآوری است.
«سرمایه اجتماعی عبارتست از سرمایهگذاری و استفاده از منابع نهفته در دل روابط اجتماعی برای نیل به منافع مورد انتظار» (لین، 2000، به نقل از شارعپور، 1389؛ 5). بدین ترتیب از نظر وی سرمایه اجتماعی از سه جزء تشكیل شده است: - منابع نهفته در ساختار اجتماعی - قابلیت دسترسی افراد به این گونه منابع اجتماعی - استفاده یا گردآوری این گونه منابع اجتماعی در كنشهای هدفمند(لین،1999،به نقل از توسلی، 1384؛ 10).
از این نظر منابع موجود در درون شبكه میتوانند بعنوان یك سرمایه محسوب گردد، بعنوان مثال چنانچه اعضای شبكه دارای منابع زیادی از جمله ثروت، قدرت، تحصیلات عالیه و ... باشند اما این منابع تنها در این صورت سرمایه محسوب میگردد كه فرد به آن منابع نیاز داشته باشد و در راه رسیدن به هدف به وی یاری رسانند.
از نظر وی سرمایه اجتماعی به صورت دو نوع كنش ابزاری و اظهاری برگشت پیدا میكند. كنش ابزاری در جستجوی كسب منافعی است كه كنشگر پیش از این مالك آن نبوده است. این شكل كنش دارای سه نوع برگشت اقتصادی (ثروت)، برگشت سیاسی (قدرت) و برگشت اجتماعی (شهرت) است و كنش اظهاری درصدد حفظ و تثبیت منابعی است كه كنشگر پیش از این از آن برخوردار بوده و میخواهد از هدر رفتن آن منابع جلوگیری كند این كنش دارای سه نوع برگشت است كه شامل سلامت جمعی، سلامت روانی و رضایت از زندگی است.
عواملی كه میتوانند كه موجب برگشتهای ابزاری و اظهاری شوند متفاوت هستند باز بودن شبكهها و روابط اجتماعی، احتمال دسترسی به پلهای ارتباطی و بكارگیری آنها دستیابی به منابع از دست رفته در چرخه اجتماعی را افزایش میدهد و فرصت برگشتهای ابزاری را بیشتر میكند. از طرف دیگر هر چه شبكه روابط اجتماعی را افزایش میدهد و فرصت برگشتهای ابزاری را بیشتر میكند. از طرف دیگر هر چه شبكه روابط اجتماعی انسانی از روابط صمیمانه و دوجانبه پربار باشد احتمال بهرهمندی از افرادی كه دارای منافع و منابع مشترك هستند و احتمال حفظ منابع موجود و برگشتهای اظهاری افزایش مییابد.(نان لین، 2001،به نقل از جواهری، 1390؛7) لین در مقایسه سرمایه اجتماعی با دیگر اقسام سرمایه، سرمایه اقتصادی و انسانی را شكلهای شخصی سرمایه میداند، حال آنكه برای سرمایه اجتماعی عنوان دارایی ارتباطی را بكار میبرد. سرمایهگذاری در این شكل سرمایه، نه بر روی فرد بلكه بر روی روابط صورت میگیرد یعنی افراد برای دستیابی به سود در تعاملات و شبكهسازی شركت میكنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.