موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 15 صفحه
شماره فایل : 613 mg
رشد اقتصادی، دلالت بر افزایش تولید یا درآمد سرانه ملی دارد. اگر تولید کالاها یا خدمات به هر وسیله ممکن در یک کشور افزایش پیدا کند، میتوان گفت که در آن کشور، رشد اقتصادی اتفاق افتادهاست. رشد اقتصادی به تعبیر ساده عبارت است از افزایش تولید یک کشور در یک سال خاص در مقایسه با مقدار آن در سال پایه. در سطح کلان، افزایش تولید ناخالص ملی (GNP) یا تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال مورد بحث به نسبت مقدار آن در یک سال پایه، رشد اقتصادی محسوب میشود.
علت این که برای محاسبه رشد اقتصادی، از قیمتهای سال پایه استفاده میشود آن است که افزایش محاسبه شده در تولید ناخالص ملی، ناشی از افزایش میزان تولیدات باشد و تأثیر افزایش قیمتها حذف گردد. منابع رشد اقتصادی عبارتاند از: افزایش نهادههای تولید (افزایش سرمایه یا نیروی کار) افزایش بهرهوری عوامل تولید بهکارگیری ظرفیتهای احتمالی خالی در اقتصاد اقتصاد دانان از دیر باز قسمت عمده بحث های خود را به بیان نظریات رشد اقتصادی اختصاص داده اند.
از اواخر دهه 80 تحقیقات زیادی در زمینه الگوهای رشد انجام گرفت كه منجر به ایجاد الگوهای جدیدی به نام « الگوهای رشد درون زا » گردید. این الگوها معتقدند كه ساز و كارهای درونی اقتصاد مانند آموزش، سطح مناسبی از علم و مهارت، پژوهش و... در رشد اقتصادی نقش دارند. البته هدف تئوری پردازان رشد درونزا، عدم توجه به عامل سرمایه و فناوری نیست ، بلكه معتقدند هر دوی این موارد از اجزای ضروری رشد هستند اما به كار گیری مجموعه ای از سیاست ها در كنار سرمایه و فناوری، نرخ رشد اقتصاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
الگوهای جدید رشد، رویكرد ها و الزامات سیاستی جهت تحقق یك رشد پایدار را گسترش تجارت، توسعه سرمایه انسانی، ارتقاء بهره وری و سیاست های كارآمد دولت می دانند. به عبارت دیگر بر اساس این مطالعات، رشد اقتصادی بر اساس مجموعه ای از ساز و كارها اتفاق می افتد كه در این مجموعه، غیر از نهاده های اولیه تولید ، عوامل دیگری نیز دخیل هستند. با توجه به این مسئله اگر زمینه لازم جهت كاركرد این ساز و كارها ایجاد نشود ، نمی توان یك رشد پایدار اقتصادی را انتظار داشت.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.