موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل : 656 mg
مقدمه سازمان یک نهاد اجتماعی است که دارای هدف و نظامی است که به سبب داشتن یک ساختار آگاهانه ، فعالیت های خاصی انجام می دهد و مرز های شناخته شده ای دارد . برای تحقق اهداف هر سازمان ، نیروی انسانی آن سازمان نقش مهمی را ایفا می کند . به نتیجه رساندن وظایف سازمان به عهده ی نیروی انسانی ٱن و عملکرد این افراد ، همان عملکرد سازمان است .
سازمان های موجود در هر جامعه با استفاده از منابع محدودی که در اختیار دارند ، به گونه ای به رفع نیاز های فردی و گروهی افراد جامعه می پردازند و از آنجا که منابع تولید همواره با یک ویژگی یعنی کمیابی مواجه هستند ، اغلب اصلی ترین هدف سازمان ها استفاده بهینه از عوامل تولید و رسیدن به اثربخشی است . این عوامل شامل زمین ، سرمایه ، نیروی انسانی ، فناوری و مدیریت است . در این بین نیروی انسانی ارزشمندترین دارایی سازمان ها و از نقش حساسی برخوردار است . عملکرد انسان در درون سازمان انعکاسی از دانش ، مهارت و ارزش های او است .
به همین منظور شناخت عوامل موثر بر عملکرد کارکنان یکی از اهداف بهسازی نیروی انسانی در مدیریت بخش های دولتی است که برای سنجش دانش ، توانایی ، انگیزش ، رفتار شغلی و عملکرد کارکنان پایه ریزی می شود( لندران اصفهانی و همکاران ؛ 1384 : 21-20) . همچنین امروزه اين واقعيت ، ملموس و مشهود است كه هر فردی در فرايند سازمانی بايد برحسب قابليت ها و توانايی های بالفعل در جايگاه واقعی خود واقع شود و به طور مستمر با ارزيابی های گوناگون مورد سنجش قرار گيرد.
بدين گونه است كه می توان جهت نيل به اهداف تعيين شده شغلی و بهبود وضعيت نيروی انسانی و آگاهی از نارسايی ها و رفع كاستی ها ، گام های مؤثری برداشت (سيدجوادين ؛ 1381 : 125). در این بخش به بیان تعاریف ، اهمیت و ضرورت ، مدل ها ، عوامل موثر و پیامد های مثبت و منفی متغیر عمکرد شغلی می پردازیم .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.