موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 65 صفحه
شماره فایل : 770 mg
نظریه روانکاوی مهمترین عاملی که بر اساس نظریه تحلیل روانی علت تمام بیماریهای روانی محسوب می شود، اضطراب است. مفهوم اضطراب در مکتب تحلیل روانی نقش برجستهای دارد. فروید اضطراب را«درد روانی» نامیده است. یعنی به همان صورت که اگر بدن دچار زخم، التهاب و بیماری گردد، اولین نشانه آن به صورت تب ظاهر میشود، اگر فرد از نظر روانی دچار مسئله و مشکل شود، نخست نشانه آن به صورت اضطراب جلوهگر میگردد.
اضطراب هم علت محسوب میشود هم معلول، یعنی علت ناراحتیهای روانی، اضطراب است، همچنین هرگاه، فرد با مسئله و مشکل روانی مواجه گردد که موجب به هم خوردن تعادل روانی او شود، احساس اضطراب میکند. منبع اضطراب هر چه باشد، تجربهای بسیار دردناک است و فرد برای آن که، آن را تجربه نکند، به هر عملی متوسل میشود. یکی از این واکنشها مکانیسمهای دفاعی است که مانورهای روانشناختی است که افراد به منظور احتراز از اضطراب از آن استفاده میکنند(لانگ ، 1994).
به نظر فروید بین اضطراب عینی و اضطراب روان رنجور(نوروتیک) تفاوت وجود دارد. او اولی را پاسخی واقع بینانه در برابر خطری بیرونی و همسان با ترس و دومی را اضطرابی که ریشه در یک تعارض ناهشیار درونی دارد، محسوب کرد. فروید اضطراب را نتیجه یک تعارض ناهشیار میدانست که بین تکانههای اید و محدودیتهایی که ایگو و سوپر ایگو اعمال میکنند، ایجاد میشود. در این راستا آدمی برای کاهش سطح اضطراب خود، با استفاده از تدابیر دفاعی(مکانیسمهای دفاعی)، تکانههای اضطراب را از بخش هوشیار ذهن به بخش ناهشیار میراند(بواسحاقی، 1388: 57).
فروید معتقد است، اضطراب بهایی است که بشر کنونی برای تمدن میپردازد. به نظر میرسد در این عصر به اصطلاح تمدن، مشکلاتشان همواره رو به تزاید است. در مقابل، آدلر معتقد است اضطراب بهایی است که بشر کنونی برای بیتمدنی میپردازد(لانگ، 1994).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.