موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 67 صفحه
شماره فایل :: 771 mg
عزتنفس از جمله مفاهيمي است که در چند دهه اخير مورد توجه بسياري از روانشناسان و پژوهشگران قرار گرفته است. اما از نظر قدمت تاريخي، اين موضوع در مباحثي که علما و فلافسه تعليم و تربيت در گذشته داشتهاند نيز به چشم ميخورد. منظور از عزتنفس احساس و تصويري است که فرد به مرور زمان نسبت به خويشتن در ذهن ميپروراند. به عبارت سادهتر، عزت نفس يعني ارزيابي فرد از خودش. حال همه افراد صرف نظر از سن، جنسيت، زمينه فرهنگي، جهت و نوع کاري که در زندگي دارند، نيازمند عزتنفس هستند(کلمز و همکاران(؟)؛
ترجمه علي پور، 1373: 75). عزتنفس به این اشاره میکند که فرد خود را قبول دارد، به خود احترام میگذارد و خود را یک شخص باارزش در نظر میگیرد. با افزایش عزتنفس، سطح استرس کاهش مییابد(شمیزو، 2004). در طول سدههای گذشته، دیدگاههای فلاسفه و شاعران بسیاری دیگر از دیدگاهها مؤید این اصل بوده است که انسان نیاز دارد خود را خوب، منطقی و اخلاقی جلوه دهد. در صد سال گذشته بسیاری از روانشناسان پذیرفتهاند که انسان دارای نیاز به عزتنفس است. برای انسان هیچ حکم ارزشی، مهمتر از داوری او در مورد نفس خویش نیست.
ارزشیابی شخصی از خویشتن، قطعیترین عامل در رشد روانی اوست. این ارزشیابی به صورت احساسی است که انتزاع و شناسایی آن دشوار است؛ زیرا پیوسته تجربه میشود و جزئی از هر احساس و دخیل در هر واکنش احساساتی انسان است. بنابراین تصوری که یک فرد از خویشتن دارد به طور ضمنی در همه واکنشهای ارزشی او تجلی میکند(حسینینسب و وجدان پرست، 1381).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.