موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 776 mg
اکنون میتوان به چهار سنت برنامه ریزی اشاره کرد که جمعبندی بخشی از مطالب ارائه شده نیز میباشد. سنت اصلاح اجتماعی: سنت محوری نظریه برنامه ریزی است. این سنت، پارادایم اولیه برنامه ریزی است که ریشه در اقتصاد مدیریت شده جنگ دارد. سنت اصلاح اجتماعی بر کنترل از بالا تاکید دارد. در این سنت اعتقاد بر این است که بدون دخالت دولت، انتظام خود انگیخته بازار باعث ناکارامدی، اتلاف منابع و بی عدالتی می شود. مدیریت دراینجا حرکت به سوی دموکراسی ترقیخواه بوسیله دولت است.
تاسیس هیئت برنامه ریزی ملی توسط روزولت و برنامه اصلاحی معامله جدید در چارچوب این سنت ارزیابی میشوند. در این سنت، ساختار برنامه ریزی سلسله مراتبی و جریان یکطرفه از بالا به پائین است. مدیر- کارمند- کارگریدی همه اینها تحت هدایت عام برنامه فعالیت میکنند.
سه مبحث کلیدی این سنت عبارتند از عقلانیت(ماکس وبر تاکید زیادی بر شرایط کنش عقلانی داشت تا تاثیر پایدار آنرا بر نظریه برنامه ریزی موردتوجه قرار دهد. برنامه نتیجه بالاترین درجه از عقلانیت صوری قابل حصول بشمار میرفت. از دید وبر برنامه ریزی به لحاظ کارکردی تخصص گرا و به لحاظ ابزاری عقلانی قلمداد میشد. مانهایم بیشتر بسوی تغییر و تحول جامعه بویژه اشکال برنامه ریزی شده آن بود)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.