موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
شماره فایل : 813 mg
آغاز تشكيل وزارت آب و برق ( كه بعدها به وزارت نيرو تغيير نام و وظيفه پيدا كرد) از اولين نظام موسسه برق تهران مصوب بيست و پنجم مهرماه 1315 كه به منظور برق رساني به منازل و معابر شهر تهران تاسيس شده بود و قانون اجازه تاسيس بنگاه آبياري مصوب بست و نه ارديبشهت سال 1322 كه وظيفه اش توسعه و اصلاح امور آبياري كشور بود به وجود آمد. وضعيت ساختار اداري دولت پس از مشروطه تا سال 1342 كه وزارت آب و برق تاسيس شد ، هميشه بگونه اي بده كه ضرورت تمركز مربوط به امور آب و برق و انرژي در يك مجموعه منسجم احاس ميشد.
به وجود آمدن تاسيسات سدهاي خزني در نقاط مختلف كشور (لار،لتيان،ردودزن، زرينه رود و ...) قانون اجراي انتقال برق از طريق خطوط هوايي (2/3/1339) و وجود چندين دستگاه كه متكفل مسئله آب رساني و برق رساني بوده اند نيز هيچگاه راهگشاي حل معضلات جامعه نبوده است .
بنابراين ، ديدگاه هاي جديدي كه دخالت موثرتر دولت در امور زيربنائي در بخش هاي آب ، برق و انرژي را ضروري ميدانست؛ همچنان سبب بوجود آمدن طيف وسيعي از دستگاههاي اجرايي موازي و مشترك گرديد كه به نحوي به مسئله تامين برق و آب (آشاميدني ، كشاورزي و ساير مصارف) مشغول بودند.
اما مشكل اساسي اين بود كه اين دستگاه ها از نظام و انسجام و هماهنگي خاصي برخوردار نبودند. به همين دليل اين معضل دولتمردان را برآن داشت تا با تاسيس يكسازمان كه بتواند وظايف ارايه خدمات آب و برق را در سراسر كشور برعهده بگيرد ؛ موافقت كنند.و همين تفكر در نهايت منجر به تأسيس (( وزارت آب و برق)) شد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.