قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 55 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 270 را دانلود کنید.
در میان نظریهپردازان اخیر اجرا و تئاتر، ریچارد شکنر در عین این که نمیخواهد آیین را از بررسی ژانرهای اجرایی خارج کند، معتقد است زمان آن رسیده که تأملی دوباره در باب این قبیل نظریات داشته باشیم و «نظریههای مبتنی بر خاستگاه » برای فهم و درک تئاتر مناسب نیستند (شکنر، 1387، ترجمه: علیزاده : 26).
در نتیجه، او الگوهای جدیدی پیشنهاد میکند که در آنها تئاتر به عنوان شکلی تکامل یافته عرضه نمیشود؛ بلکه در کنار گرههای دیگر، پیوستاری تشکیل میدهد که در تحلیل مفاهیم مربوط به اجرا به کار میآیند. مثلاً در «الگوی بادبزنی » او در پیوستاری که دامنة آن از آیینیسازیهای حیوانات (از جمله انسانها) تا اجراها در زندگی روزمره- شامل خوشامدگوییها، ابراز احساسات، صحنههای خانوادگی، نقشهای حرفهای و نظایر آن- تا بازی، ورزشها، تئاتر، رقص، مناسک، آیینها و اجراهای عظیم گسترده است،
تئاتر تنها یک گره در کنار دیگر گرهها است(شکنر، 1386، ترجمه: نصرالله زاده : 8). به این ترتیب اگر بخواهیم تئاتر و فعالیتهای مرتبط با آن را در دستههای کلی قرار دهیم، آیین تنها یکی از این چندین است که با تئاتر، و نیز با دیگر فعالیتها، کنش دارند. مابقی آنها عبارتند از بازیهای مفرح، بازیهای رقابتی، انواع ورزش، رقص و موسیقی.
"ارتباط میان این فعالیت - ها، عمودی یا مبتنی بر شکلگیری یکی از دیگری نیست- این ارتباط افقی است: یعنی بر مبنای آن چه که هر ژانر مستقل در آن، با ژانرهای دیگر سهیم است" (شکنر، 1387، ترجمه: علیزاده : 26)؛ و نیز روشهای تحلیلیای که میتوان به صورت میان ژانری به کار برد.
این هفت فعالیت در مجموع، همه فعالیتهای اجرایی انسانها را در بر میگیرند. اگر استدلال کسی این باشد که تئاتر بر مبنای برخی مراحل تکاملی، «جدیدتر»، «پیچیدهتر» و یا «برتر» محسوب میشود، پاسخ شکنر این خواهد بود که "] این ادعا[ فقط وقتی معنی میدهد که ما تئاتر یونانی قرن پنجم پیش از میلاد ( و مشابه آن در فرهنگهای دیگر) را بعنوان تنها تئاتر مشروع در نظر بگیریم".
ادامه دارد ...