قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
کد فایل: mb 389
. الگوی شناختی سالکووسکیس: جامعترین الگوی شناختی را سالکووسکیس (1985) بر مبنای الگوی شناختی افسردگی و اضطراب بک پیشنهاد کرده است. براساس این الگو، افکار، تجسمات و تکانههای مزاحم معمولی، زمانی به اغتشاش میانجامند که برای فرد مهم باشند و با افکار خودکار منفی مرتبط گردند.
او همچنین بر جداسازی افکار خودکار از افکار مداخله گر تأکید داشت. برطبق نظریه سالکووسکیس (1985. 1989) افکار مزاحم ناخواسته، اغلب خودکار، منفی و ملالت آور میباشند (به نقل از حسن شاهی 1382، 50). 2. نظریه آلیس: از نظر الیس (1973) انسانها، گرایش نیرومندی برای کژفکری دارند.
از این نظر، عقاید نامعقول و نگرشهای ناکارآمد، به بنیانهای آشفتهکنندهی رفتار تبدیل میشوند. این فلسفه، از یک طرف اندیشهای الزام آور است که در نوع خود قدرتمند، خشک و جزمی است و از طرف دیگر، به استنباطهای فاجعهآمیز منجر میشوند (الیس 1991؛ الیس و درایدن 1996). الیس (1973) تأیید این فرایند را در یک چرخهی معیوب توضیح داده است؛
از نظر او افراد، خود را به خاطر اینکه از لحاظ هیجانی ناراحت هستند سرزنش میکنند، سپس خود را به خاطر سرزنش کردن پیوستهی خود ملامت نموده و از اینکه درصدد روان درمانی برآمدهاند مجدداً سرزنش کرده و سپس نتیجه میگیرند که به طرز نا امید کنندهای مشکل دارند و کاری نمیتوان برای آنها انجام داد.
ادامه دارد ...