موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 119 صفحه
شماره فایل : 805 mg
پژوهشهای مربوط به سرمایه اجتماعی به طور كلی شامل دو بخش خرد و كلان تقسیم میشوند: سطح كلان به زمینهی نهادی كه سازمانها در آن فعالند مربوط است و به شاخصهایی نظیر نقش و جایگاه قانون در جامعه، میزان مشاركت در فرآیند سیاسی، چارچوب قانونی و نظام حقوقی، ناهنجاریهای اجتماعی و مسایلی از این دست میپردازد. پژوهشهای سطح خرد، نهاد خانواده و شبكههای سازمانی و گروهی را مدنظر قرار میدهد (World Bank, 1998).
سرمایه اجتماعی خرد به ارتباط میان فعالان اجتماعی، استحكام این ارتباطات و منابعی كه در میان این ارتباطات جریان دارد، اشاره میكند. سرمایه اجتماعی مجموعه منافع بالقوه و بالفعلی است كه منتج از شبكه روابط فردی یا سازمانی است. (Nahapit & Goshal, 1998).
اخیراً، leenders و Gabbay پیشنهاد دادند كه سرمایه اجتماعی را اینگونه تعریف كنیم: مجموعهای مولد از منابع، ملموس یا مجازی، كه به یك كنشگر(actor)از طریق ارتباطات اجتماعی تعلق میگیرد و رسیدن به اهداف را تسهیل میسازد. در حقیقت آنها، سرمایه اجتماعی را در قالب خروجی ارزشمند شبكه اجتماعی برای سازمان بیان كردند و تنها حضور یك ساختار ارتباطی شبكه مانند را لزوماً سرمایه ندانستند. تنها اگر خروجی شبكهای در رسیدن به هدف مفید باشد، شبكه سرمایه اجتماعی تولید كرده (Leenders e.t., 2001).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.