موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 851 mg
• مدل ترك شغل كلاسیك: به عقیده شور و مارتین (1989) از آنجا که تمایل به ترک خدمت با ترک واقعی رابطه دارد، یک متغیر وابسته مناسب است. براساس این مدل، تمایل ترك خدمت، تابعی است از مطلوبیت و سهولت درك شده از ترك سازمان.
در مجموع، عوامل فردی (همانند رابطهی منفی سن و استخدام رسمی با تمایل به ترك خدمت)، درون سازمانی (مانند شرایط شغلی) و برون سازمانی (همانند شرایط اقتصادی) تعیین كنندهی احتمال ترك خدمت فردی كاركنان به شمار میروند (دعایی و همکاران،1389). • مدل ترک شغل موبلی : موبلی(1997) یک فرایند تصمیم کنارهگیری را تدوین کرد که نشان میداد چطور افراد تصمیم به ترك موسساتشان را میگیرند.
بر اساس مدل او، در ابتدا، افراد شغلهای فعلی خود را ارزیابی می کنند و رضایت و عدم رضایت مبتنی بر شغلهایشان را بررسی می کنند. اگر عدم رضایت احساس شد، تفکر ترك، افزایش مییابد. قبل از جستجو برای گزینه های جایگزین، افراد ابتدا هزینه ترك شغل فعلی و سودی که انتظار دارند از گزینه دیگر به دست آورند را برآورد میکنند.
اگر سود مورد انتظار با ارزشتر از ترك باشد، جستجو برای گزینههای جایگزین آغاز میشود، و در ادامه ارزیابی و مقایسه گزینهها با موقعیت فعلی صورت می گیرد. اگر گزینهها بسیار مطلوب باشد، تمایل به ترك شکل میگیرد (رحیمنیا و هوشیار؛1389).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.