قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 506 را دانلود کنید.
رویکرد روانشناختی امید به زندگی:
روانشناسی مثبت که رویکرد اصلی روانشناسی در هزاره سوم میلادی نامگرفته است بر این باور است که نگاه منفی و بیمار مدارانه به آدمی هم باعث غفلت از جنبه بیشتر سالم و روشن انسان میشود و هم بسیاری از مردم را نسبت به این علم مفید و راهگشا، بیمهر و دلزده میکند.
سلیگمن در کتاب «شادکامی اصیل» با استناد به پژوهشهای شناختی نشان مینهد که برخورداری از هیجانهای مثبت، سلامت جسمی، روابط دوستانه، روحیه یاریرسانی به مردم، گشودگی ذهن، معنویت و کارآمدی را افزایش و گسترش مینهد (ویکیپدیا). این علم در راستای ارتقاء سطح سلامت افراد مفاهیمی نظیر خوشبختی و شادمانی، امید، خوشبینی، خلاقیت، خرد، هوش هیجانی، سرآمدی، صفات و انگیزههای مثبت، خودمثبت، روابط مثبت و تغییر مثبت و کارکرد هر یک از آنها در دسـتیابی بهسلامت را موردبررسی قرار مینهد.
مارتین سلیگمن و همکارانش ازجمله متقدمان این عرصه در ایالاتمتحده گشتهاند و طی پنجاه سال اخیر روان شناسان بالینی برای رفع ناتوانیها و درمان کمبودها به مطالعه علمی در مورد نقش نیرومندیهای روانی انسان و سازوکارهای اجتماعی مثبت پرداختهاند آنچه در این نوشتار ذکر خواهم کرد گزیدهای از مفهوم «امید و خوشبینی» و کارکردهای آنها با تأکید بر مفهوم «امید به زندگی» است چنانچه در ادامه خواهد آمد، امید و خوشبینی و آثار و نتایج ناشی از رشد و پرورش آنها به ارتقاء بهداشت و سلامت روان کمک نموده و ازآنجاییکه بهداشت و سلامت روان نیز با شاخص نرخ امید به زندگی اندازهگیری میشود، بیتردید افزایش یا کاهش هر یک از الم آنها و یا حتی مفاهیمی که ما در این نوشته به آنها نخواهیم پرداخت، تأثیر خود را بر شاخص امید به زندگی نمایان خواهد ساخت (فلدمن و همکاران،2005).
2 رویکرد جامعهشناختی:
درواقع مسائل سلامت و بیماری ارتباط نزدیکی با مسائل جمعیتی دارند. اینکه چه تعداد کودک متولد میشوند و نسبت کودکانی که پس از سالهای نخستین دوران کودکی زنده میمانند، اینکه تا چه سنینی عمر میکند و علل عمده مرگ، همه به وضع سلامت افراد بستگی دارد.
سلامت و بیماری بهنوبهی خود بهشدت از جنبههای گوناگون ساخت اجتماعی تأثیر میپذیرند. عوامل اجتماعی نهتنها بر امید به زندگی بلکه بر احتمال ابتلا به انواع مهم بیماری و مراقبتهای بهداشتی که بیماران دریافت میکنند تأثیر میگذارد (فلدمن و همکاران،2005).
ادامه دارد ...