موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
شماره فایل 827


قسمتی از این مقاله:

برخی از مهارت های فراشناختی عبارتند از: 1. تجزیه و تحلیل مراحل دستیابی به نتیجه ی مورد نظر 2. نقد محتوا و متن درس 3. استدلال بر انتخاب های گوناگون 4. استدلال و عمل کردن بر اساس معیارهای صحیح 5. برقراری ارتباط میان رویدادها، واقعیت ها، مفاهیم و اصول مطرح شده در درس ها 6. گفتگو درباره ی ماهیت دانش یا مهارت مورد یادگیری 7. عرضه ی چشم اندازهای متعدد و متفاوت برای حل مسائل 8. نقد و بررسی راه حل های مورد استفاده برای حل مسائل (سلیمانپور، 1388).

2-22. ضرورت آموزش مهارت فراشناخت هدف اساسي آموزش فراشناختي، خودکنترلي و خودآموزي است تا فراگيران يادگيرندگان مستقلي شوند که بتوانند فرآيندهاي شناختي و يادگيري شان را در جهت اهداف تعيين شده خود، هدايت، نظارت واصلاح کنند(فلاول، 1988). بسيار از مشکلات يادگيري و انتقال يادگيري ناشي از فقدان مهارت ها و راهبردهاي فراشناختي است. مهارت ها و راهبردهاي ياد شده به فرد امکان انتخاب، کنترل، نظارت، مديريت و در نتيجه بهبود فرآيندهاي شناختي را مي دهد. بنابراين لازم است فراگيران در زمينه مهارت هايي از قبيل نظام دهي، نظارت بر خود، برنامه ريزي و تعيين هدف، آموزش لازم را ببينند تا بر راهبردهاي شناختي تصميم يافته مسلط شوند و پايه يادگيري هاي جديد ايجاد شود. در غير اين صورت حل تکاليف جديد که قبلا با آن مواجه نشده اند، برايشان مشکل است. آموزش چنين راهبردهايي يعني آموزش فراشناختي از آموزش شناختي متمايز است (پالینسکار و براون، (1984) نقل از مصر آبادی،1380).

آموزش شناختي مستلزم آموزش راهبردهاي ويژه تکاليف است، در صورتي که آموزش فراشناختي بر آموزش فنون نظارت، ارزيابي و نحوه استفاده از راهبردهاي شناختي تاکيد دارد (لاپر ، 1982). براي شناخت اين دو نوع آموزش به تفاوت آموزش فعّال و انفعالي اشاره مي شود. آموزش انفعالي به عنوان رويکردي در آموزش مهارتهاي شناختي مطرح مي شود که روي محتوا انجام مي گيرد. با اين آموزش فراگيران از اهميت و کارآمدي راهبردهاي مورد استفاده خود اطلاعي ندارند و بر کارکرد آنها نظارت نمي کند. به عنوان مثال به فراگير آموزش داده مي شود که حاشيه نويسي و يا خط کشي زير مطالب را انجام دهد، بدون اينکه اين کار را به او بگويند (پالینسکار و بروان، 1984).

يافته هاي پژوهشي مشخص مي کنند که چنين روش هايي به نگهداري و تعميم راهبردهاي آموخته شده منجر نمي شود (چن و چل ، 1993). آموزش فراشناختي، رويکرد فعالانه به آموزش است که طي آن به اهميت و موقعيت کاربرد راهبردها و فرآيندهاي شناختي پرداخته مي شود. فراگير مي داند که بايد زير نکات مهم را خط بکشد و اين کار براي او چه نفعي خواهد داشت و با اين کار بازده يادگيري او افزايش خواهد يافت. در اين نوع آموزش هدايت و نظارت بر فعاليت ها و فرآيندهاي شناختي آموزش داده مي شود (پالینسکار و بروان، (1984) نقل از مصر آبادی، 1380).

ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.


خرید و دانلود فوری این فایل

قیمت : 39000 تومان





فروش ویژه پنج فایل دلخواه

آیا فایل های بیشتری نیاز دارید؟ ... آیا تخفیف می خواهید؟ ...

با پرداخت حق اشتراک به مبلغ 64000 تومان فایل های دلخواه خود را از این سایت دانلود کنید.

با پرداخت 64000 تومان حق اشتراک: تعداد 5 فایل دلخواه خود را از بین همه فایل های سایت انتخاب و دانلود کنید:

 

فایل های سایت عبارتند از:

 فایل مبانی نظری روانشناسی و مدیریت و... با لیست منابع

فایل مقالات پیشینه تحقیق با لیست منابع

فایل word مقالات بیان مسئله با لیست منابع

فایل word پروپوزال های باکیفیت و عالی با لیست منابع (عنوان همه پروپوزال ها)

و فایل های پاورپوینت و ...

فایل های تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

 برای خرید حق اشتراک کلیک کنید...


نکته مهم: با خرید حق اشتراک تا یکسال فرصت دارید با ارسال شماره تراکنش به ایمیل زیر ده فایل را دریافت کنید.

اگر مشکلی در دریافت فایل داشتید ایمیل بزنید:

iranprojhe@gmail.com

یا در ایتا پیام بدین. ارسال مستقیم پیام در ایتا

کد فایل را حتما بفرستید

یا