قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 218 را دانلود کنید.
خودکارآمدی یک سازه ی محوری در نظریه شناختی – اجتماعی آلبرت بندورا است.
نظریه شناختی – اجتماعی از دیدگاه "کارگزارانه ای " سرچشمه گرفته است که در آن رفتار افراد به صورت هدفمند و پیش بینی پذیر تلقی می شود و افراد با خود سنجی فعال، انگیزش و اعمالشان را تنظیم می کنند.
بر اساس این دیدگاه افراد دارای باورهای خودکارآمدی هستند که به عنوان "یک الگوی کاری " بوسیله آنها می توانند، روی احساسها و اعمال خود مهار داشته باشند و چگونگی رفتار افراد بوسیله این باورها قابل پیش بینی است.
باورهای خودکارآمدی، بنیان کارگزار آدمی را تشکیل دهند و یک منبع شخصی کلیدی در تحول "سازش یافتگی " و تغییر شخصی است، و منظور از آن داوری و "قضاوت های فاعلی " شخص در باره ی "قابلیت "ها و توانایی هایش برای سازماندهی و اجرا دوره های عمل مورد نیاز برای مدیریت موقعیت های پیشایندی موثر بر زندگی شان می باشد و برای این که افراد چگونه فکر می کنند- "خود ارزنده سازی " یا "خودتحقیرگری "- در رویارویی با مشکلات چگونه برانگیخته شده و پشتکار نشان می دهند، کیفیت سلامت هیجانی و آسیب پذیری شان در مقابله با افسردگی و تنیدگی چگونه است و در یک موقعیت حساس چگونه بهترین تصمیم را انتخاب می کنند، تاثیر می گذارند(بندورا، 2006).
طبق نظر بندورا(1995، 1997، 1999) افراد باورهای خودکارآمدی شان را به واسطه تغییر و ارزیابی اطلاعات اساسی به دست آمده از منابع بنا می کنند و طبقه بندی این منابع و تاثیر آنها در افراد بر اساس الویت هر منبع در عملکرد فرد است.
این منابع شامل :
1- تجارب تسلط بر امور : این منبع موثرترین منبع برای ایجاد حسن خودکارآمدی قوی است.
2- تجارب مشاهده ای : این منبع از طریق الگوهای اجتماعی صورت می گیرد و شدت تاثیر الگوی مشاهده شده در خودکارآمدی بستگی به ادراک همسانی با سرمشقها دارد.
ادامه دارد ...