موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
شماره فایل : 238 mg
مفهوم این واژه از آنجا حائز اهمیت است که با تعریف عملکرد می توان آن را ارزیابی یا مدیریت نمود. هولتون و بیتز خاطر نشان ساخته اند که " عملکرد یک ساختارچند بعدی است که ارزیابی آن، بسته به انواع عوامل ، متفاوت است" .آنها همچنین به اهمیت این موضوع که هدف ارزیابی ، نتایج عملکرد است یا رفتار اشاره می نمایند .درمورد اینکه " عملکرد چیست؟" نگرش های متفاوتی وجود دارد. می توان عملکرد را فقط سابقه نتایج حاصله تلقی کرد.
از نظر فردی ، عملکرد ، سابقه موفقیتهای یک فرد است .کین معتقد است عملکرد "چیزی است که فرد به جا می گذارد و جدای ازهدف است ". برنادین و همکارنش معتقدند که "عملکرد باید بعنوان نتایج کارتعریف شود ، چون نتایج قوی ترین رابطه را با اهداف استراتژیک سازمان ، رضایت مشتری و نقش های اقتصادی ، دارد". فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد عملکرد را به این صورت تعریف می کند "انجام ، اجرا ، تکمیل ، انجام کار سفارش یا تعهد شده " این تعریف به خروجی ها یا نتایج ( موفقیت ) برمی گردد و درعین حال عنوان می کند که عملکرد درمورد انجام کار و نیز نتایج حاصله از آن می باشد. بنابراین ، می توان " عملکرد را بعنوان رفتار(روشی که سازمانها ، گروهها وافراد، کاررا انجام می دهند) تلقی کرد .
" کمپ بل معتقد است که" عملکرد ، رفتاراست و باید از نتایج متمایز شود. زیرا عوامل سیستمی می توانند نتایج را منحرف کنند ." درصورتی که عملکرد به گونه ای تعریف شود که هم رفتار و هم نتایج را دربر گیرد ، دیدگاه جامع تری حاصل می گردد .تعریف بروم براچ این ویژگی را دارد: عملکرد هم به معنای رفتارها و هم به معنای نتایج است .رفتارها از فرد اجرا کننده ناشی می شوند وعملکرد را از یک مفهوم انتزاعی به عمل تبدیل می کنند .رفتارفقط ابزارهایی برای نتایج نیستند، بلکه به نوبه خود نتیجه به حساب می آیند ( محصول تلاش فیزیکی وذهنی که برای وظایف اعمال شده است ) ومی توان جدای از نتایج در مورد آن قضاوت کرد .
این تعریف از عملکرد، منجر به این نتیجه گیری می شود که هنگام مدیریت عملکرد گروهها وافراد ، هم ورودیها (رفتار) وهم خروجی ها ( نتایج ) باید درنظرگرفته شوند .هارتل این مدل را مدل ترکیبی مدیریت عملکرد می نامد.این مدل سطوح توانایی یا شایستگی وموفقیتها را همانند هدفگذاری وبازبینی اهداف پوشش می دهد (سید جوادین ،1386،ص726).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.