قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 70 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 247 را دانلود کنید.
شامل مجموعه متنوعی از روشها و راهبردهای روانشناختی است که از آن برای درمان اختلالات روانی استفاده می کنند.
این رویکرد درمانی بر سه فرض نظری استوار است:
1. رفتار فرد تحت تأثیر افکار، تصورات، ادراکات و سایر وقایع میانجی شناختی است.
2. افراد نقش فعالی در یادگیری خود دارند. آنها نه تنها گیرندگان غیرفعال تحرکات محیطی نیستند بلکه تا حدودی زیادی نقش اساسی در کنترل فعالیت های خویش دارند.
3. تغییر رفتار مستلزم وارسی و تغییر شناخت فرد از عملکرد خود می باشد. (هیرز ، به نقل از رفیع نیا، 1379).
شناخت درمانی شیوه ای روان درمانی مبتنی بر نظریه اختلالات هیجانی و مطالعات بالینی و تجربی است. (بک ، 1978). این شیوه درمانی شکلی سازمان یافته از روان درمانی است که برای کاهش علایم و کمک به بیمار برای یادگیری روشهای مؤثر به منظور مواجهه با مشکلاتی که سبب ناراحتی او می شود، طراحی شده است ویژگی درمان با این شیوه این است. که همه کوششها معطوف به حل مشکل است. اصطلاح شناخت درمانی به این دلیل به کار گرفته است که تکنیکهای درمانی به منظور رفع اشتباهات و سوگیری شناختی بیمار به کار می روند تا اعتقادات و نگرشهایی که ظاهراً سبب افزایش آسیب پذیری وی در برابر اختلالات هیجانی می شود، تغییر بیابند. (ماری سون، 1374).
افکار منطقی و غیر منطقی الیس عنصر کلیدی و افکاری که فرد درباره حوادث دارد را به دو نوع افکار طبقه بندی کرده است: منطقی و غیر منطقی (جلال تهرانی، 1365، به نقل از مهدی نژاد، 1370). خصوصیات تفکر و عقاید منطقی عبارتند از:
1. تفکر منطقی حقیقت دارد، یعنی با واقعیت خارجی منطبق است بعلاوه بوسیله حجت و دلیل حمایت می شود.
2. تفکر منطقی به جای دارا بودن حکم و خواست قطعی معمولاً شرطی و نسبی است. تفکر منطقی به جای اینکه بصورت باید و حکم شود به صورت میل و رجحان بیان می شود.
3. تفکر منطقی می تواند به احساس معتدل و محدودی از ناخوشایندی منجر شود. یعنی این طور نیست که اصلاً ناراحتی به بار نمی آورد بلکه ناراحتی معتدل بوجود می آورد و فرد را آشفته نمی کند.
4. تفکر منطقی انسان را به سوی تعادل و سلامت می کشاند و تعارض را در خود شخص و محیط به حداقل می رساند منجر به رضایت بیشتر از زندگی می شود.
5. فکر منطقی به فرد کمک می کند تا بتواند با حوادث روبرو شود و از عهده آنها برآید و نگاه تازه و روشنی به حوادث بیندازد و بتواند تصمیم بگیرد که حوادث را تغییر دهد یا حل کند و یا با آن سازگار شود. (جلالی تهرانی، 1365، به نقل از مهدی نژاد، 1370) عقاید و افکار غیر منطقی دارای خصوصیات زیر است:
1. فکر غیر منطقی همگونی و موافقت با واقعیت ندارد بلکه براساس ظن و گمان است. نفکر غیرمنطقی بوسیله حجت و دلیل اثبات و تأیید نمی شود. اغلب یک تفکر غیر منطقی یک فکر مبالغه آمیز را نشان می دهد.
2. تفکر غیر منطقی باعث حالتهای آشفته در فرد می شود و در او افسردگی، اضطراب و بی تفاوتی شدید ایجاد می کند (جلالی تهرانی، 1365، به نقل از مهدی نژاد، 1370)
ادامه دارد ...