موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
شماره فایل : 09 mg
به طور كلی ویژگی های مدیران دارای تفكر استراتژیك را می توان در موارد زیر خلاصه نمود : - از تركیب استعداد های مادی و معنوی سازمان سیرژی تولید می كنند: مدیر دارای تفكر استراتژیك تا آن جا كه امكان پذیر است از هم نیروزایی استفاده می كند هم نیروزایی بازار، هزینه ها، فن آوری و مدیریت، در تفكر استراتژیك و سلامت سازمان نقش دارند ( ایران نژاد پاریزی، 1373، ص19).
در سایه تفكر استراتژی سینرژی نه تنها زمان انجام دادن كار به نسبت تعداد كسانی كه كار می كند كاهش می یابد بلكه اثرات بهبود كیفیت كار شركت كنندگان در یك كار یا یك طرح را با بهتر سازمان دادن و بارور ساختن اندیشه های آن تامین می كند. سینرژی در هر صورت بستگی به هدف و مقصد مشترك دارد. اگر این توافق در كار نباشد دو نفر ممكن است در ساعت مشخصی كاری را انجام دهند یا درواقع هیچ¬گاه آن را به پایان نرسانند ( لاكت، 1373، ص208).
به عبارت دیگر هم نیروزایی (سینرژی) را می توان به زبان ریاضی چنین نشان داد 5> 2+2 یعنی كل بزرگتر از مجموع اجزا آن است ( ایران نژاد پالیزی، 1373، ص19) . تفكر استراتژیك می تواند سینرژی را در ابعاد زیر در سازمان ایجاد نماید : الف. سینرژی در وجدان كار ب. سینرژی در مدیریت ج. سینرژی در اخلاق د. سینرژی در احساس تعلق سازمانی ه. سینرژی در صرفه جویی و. سینرژی در تفكر ز. سینرژی در ضابطه گرایی و ... به طور كلی مشخصات مدیران دارای تفكر استراتژی در بعد سینرژی عبارتند از: 1. توانایی تركیب افكار گوناگون و پراكنده در آن ها بالاست. 2. برای عوامل مختلف سازمان اهمیت در خور شانشان قایلند. 3. مبنای قضاوت و تفكر آنان روابط منطقی و كلی سازمان و نه روابط شخصی و جزیی است. 4. در ایجاد هدف مشترك بسیار موفقند. 5. قدرت مدل سازی و تئوری پردازی آن ها بسیار قوی است. 6. جهانی فكرنموده و ملی عمل می كنند.
- برای آینده فكر و برنامه ریزی می نمایند : مدیر دارای تفكر استراتژیك از زمان گذشته و حال برای پیش بینی آینده استفاده و عمدتا توانمندی های فكری و ذهنی خود را صرف برنامه ریزی برای آینده می نماید. هدف از آینده نگری محاسبه یا پیش گویی برخی از رویدادها با شرایط آتی است و به مدیر كمك می كند تا شرایط آینده را به خوبی درك كند و برای مشكلات آینده چاره اندیشی نماید. آینده نگری علم و هنری است كه با استفاده از اطلاعات تاریخی و شیوه های كمی و كیفی، آینده را مورد تحلیل قرار می دهد ( طیبی، 1373،ص 42) كه این فراگرد در مدیران دارای تفكر استراتژیك روندهای ناپیدای محیط، كه تصویر آینده را نسبت به گذشته دگرگون خواهد كرد، مهارت دارند( انسف، 1375،ص127) .
این مهارت منجر به تدوین راهبردهای رقابتی خواهد شد وتحلیل رقابتی را به دنبال دارد چنین تحلیلی، چارچوب جامعی از تكنیك های تحلیلی ارایه می دهد تا به شركت این توان را بدهد كه صنعت مورد فعالیتش را به طور كلی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد، سپس پیشرفت آن را در آینده پیش بینی كند ( بینش، 1384، ص56) .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.