قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 32 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 279 را دانلود کنید.
چاتمن و اريلي (1986) در مطالعات مربوط به تعهد سازماني ، سه مرحله براي ايجاد تعهد سازماني بر شمرده اند: 1. پذيرش: شخص در اين مرحله تأثير يا نفوذ ديگران را مي پذيرد، زير ا مي خواهد در قبال اين پذيرش منافعي را كسب كند، مانند دريافتي بيشتر؛ 2. تعيين هويت: در اين مرحله، شخص تأثير و نفوذ را مي پذيرد به اين دليل كه به يك رابطه مناسب و رضايت بخش برسد . در اينجا تعهد به معني تداوم و تمايل به برقراري ارتباط با سازمان است، زيرا اين ارتباط جذاب است.
دروني شدن: مرحله سوم و پاياني، دروني شدن است . در اين مرحله، شخص ارزش هاي سازماني را مشوق و سازگار با ارزش هاي خويش مي داند، به عبارتي ديگر، در اين مرحله ارزش هاي سازماني و فرد با هم سازگار مي شوند (شائمی برزکی و اصغری، 1389). مفهوم اوليه تعهد يك بعدي بوده و عنوان خطوط ثابتي از فعاليت ها به علت درك هزينه هاي مرتبط با ترك سازمان تعريف شده است و يا به صورت عام تر همان دلبستگي هيجاني نسبت به سازمان مي باشد.
بدين منظور اگرچه چندين مدل از تعهد در سال 1980 و اوايل 1990 پيشنهاد شد. مدل چند بعدي نسبت به همه آن ها قابل قبولتر است (Wasti, 2005). از بين مفهوم سازيهاي چند بعدي نيز مدل ماير و آلن شهرت بيشتري بدست آورده است در مدل آنها تعهد ساز ماني سه عامل را شامل مي شود: 1. تعهد عاطفی مهمترین عنصر تعهد سازمانی می باشد.
تعهد عاطفی به عنوان وابستگی یا دلبستگی فرد به سازمان تعریف شده است (Cole and Johnson, 2007). تعهد عاطفی به طور مثبتی با عدالت سازمانی، عملکرد شغلی و رضایت شغلی مرتبط است. هم چنین تعهد عاطفی رابطه مثبت قوی نیز با تعهد حرفه ای و حمایت سازمانی درک شده دارد و موجب افزایش اعتماد و کاهش ترک خدمت می گردد(بهاری فر و جواهری کامل، 1389).
ادامه دارد ...