موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 799 mg
ریچارد دفت اثربخشی را درجه یا میزانی که سازمانها به هدفهای موردنظر خود نائل میآیند، تعریف میکند. پیتردراکر صاحبنظر معروف مدیریت، اثربخشی را انجام کار درست تعریف کرده است. تعاریف دیگری همچون اصلاح رویههای مدیریت، کسب موفقیت، تولید ایدههای جدید، تقویت ارزشهای سازمانی، تفکر گروهی، مشارکت و مواردی از این قبیل ازجمله تعابیری هستند که در مدیریت، معادل با اثربخشی به کار میروند (الوانی, 1379; رابینز, 1381).
اتزیونی اثربخشی را میزان تحقق اهداف تعریف میکند و اظهار میدارد اثربخشی یک سازمان خاص بهوسیله درجه و میزانی که سازمان به اهدافش دست مییابد تعیین میشود. فیدلر که نظریه اثربخشی رهبری را مطرح کرده است، اثربخشی را مشتمل بر روابط مدیر با همکاران، میزان کار از پیش تعیینشده و میزان قدرتی که مدیر از مقام خود به دست میآورد، میداند. ردین اثربخشی را بهاندازهای از کار اطلاق مینماید که مدیران بتوانند به نتایج معینی از نیازهایی خاص از طریق اداره درست در موقعیت سازمان دست یابند و اثربخشی را وابسته به شخصیت، رفتار و انتظارات مدیر، زیردستان، همکاران، همقطاران و سازمان میداند. بارنارد اثربخشی را انجام اهداف سازمانی تعریف مینماید.
او به انجام اهداف و بقاء سازمان توجه دارد. ادگار شاین معتقد است که اثربخشی یک سیستم را میتوان برحسب توانایی ادامه حیات در مواقع بحرانی، سازش، حفظ، رشد و توسعهاش، بدون توجه به وظایف خاصی که انجام میدهد، تعریف نمود (کریتنر و وکینیکی, 1386).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.