موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل : 201 mg
بسیاری از سیستمهای حسابداری فعلی از نقش و اهمیت فزاینده حق مالكیت معنوی و دانش در سازمانهایی عصر نوین غافل بوده و از توان سنجش ارزش واقعی داراییها در محاسباتشان ناتوانند. به عبارت دیگر، صورتهای مالی در تشریح ارزش واقعی شركتها از محدودیتهای بسیاری برخوردار هستند. در جوامع دانشمحور كنونی، بازده سرمایه فكری بكار گرفته شده بسیار بیشتر از بازده سرمایههای مالی به كار گرفتهشده، اهمیت یافته است.
این به آن معناست كه در آینده در مقایسه با سرمایههای فكری، نقش و اهمیت سرمایههای مالی در تعیین قابلیت سودآوری پایدار، كاهش چشمگیری خواهد یافت. این موضوع موجب ایجاد فاصله بین ارزش واقعی شركتها و سازمانها با آنچه كه در محاسبات حسابداری سنتی اعمال میگردد، شده است. اصلیترین رویکردهای اندازهگیری سرمایة فكری عبارتند از: 1. حسابداری منابع انسانی حسابداری منابع انسانی یکی از روشهای مهم قدیمی است که به دهة 60 و 70 میلادی برمیگردد.
این روش برخی شباهتها با مفهوم سرمایه فکری و نیز اندازهگیری آن دارد. حسابداری منابع انسانی از کارهای پیشگام در حوزة سرمایه فکری است که حاوی برخی روشها جهت محاسبه ارزش منابع انسانی است. ولی به نظر میرسد که این روشها هیچ اثری بر عملکرد شرکت ندارند و این یکی از نقاط منفی این روشها است.
بنابر تعریف فلیم هولتز (1985)، حسابداری منابع انسانی شامل اندازهگیری هزینههای متحمل شده توسط واحدهای کسب و کار و سازمانهاست وقتی که در خصوص داراییهای انسانی کارمندیابی، گزینش، آموزش و توسعه را به انجام میرسانند. آن همچنین شامل اندازهگیری ارزش اقتصادی افراد برای سازمانهاست (همتی، كرامتی فرهود وشیپوریان، 1392).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.