قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 51 صفحه
کد فایل: mb 422
زندگيِ بدون شور و احساسات، به زمين باير سنگيني ميماند كه سرشار از بيحاصلي است و از غناي زندگي بريده و مجزا شده است. اما از نظر ارسطو آني كه مطلوب است، احساس مناسب است؛ يعني احساسي كه با موقعيت تناسب دارد. هرگاه احساسها به شدت فرو نشانده شوند، كسالت و فاصله ايجاد ميكنند، و هرگاه از كنترل خارج شوند؛
يعني شديد و دير پا باشند، مرضي ميشوند(نوریان ،1382). شواهد بسياري ثابت ميكنند افرادي كه مهارت هيجاني دارند در هر حيطهاي از زندگي ممتازند؛ خواه در روابط عاطفي و صميمانه، خواه در فهم قواعد ناگفتهاي كه در خط مشي سازماني به پيشرفت ميانجامد، و چه در آموزش، تربيت فرزند و مسائل خانواده و چه در بخش سلامت روان و شخصيت(همان منبع ).
اگر انسان از هوش هيجاني بالايي بهرهمند باشد، ميتواند با چالشهاي زندگي فردي و اجتماعي خود، بهتر سازگار شود و هيجانهاي خود را به گونهاي مؤثر مديريت كند و در نتيجه، زمينه افزايش سلامت جسم و روان خود را فراهم آورد(علم الهدایی ،1385).
از مجموع مطالب بالا ميتوان نتيجه گرفت كه امروزه تأثير شگفتانگيز هوش هيجاني، بر حوزههايي، مثل سلامت جسماني و رواني افراد، سلامت و كمال شخصيت آنها، سلامت و استحكام روابط درونفردي و برونفردي، تقويت يادگيري و تسهيل آموزش، توفيق و پيشرفت در شغل و مديريت سازماني، اداره بهتر خانواده و تربيت مؤثر فرزند، قابل ترديد نيست.
ادامه دارد ...