موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
شماره فایل 547
درباره عوامل بیماریزای اختلالات خلقی مطالعات فراوانی صورت گرفته است. طبق پژوهشهای انجام شده، علل بسیاری در به وجود آمدن افسردگی نقش دارند، مانند عوامل ارثی، زیست شناختی، محیطی، روان شناختی وشخصیتی که به طور خلاصه به شرح آن ها خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که یک عامل به تنهایی به ندرت ممکن است اثر بیماریزایی داشته باشد.
برای پیدایش بیماری، معمولاً لازم است چند عامل هم زمان در بیمار جمع شوند. 2-6-1- عامل ارث هرگاه راجع به عامل ارث صحبت میکنیم، بدین معنا نیست که اگر پدر یا مادر دچار یکی از انواع اختلالات خلقیباشند یا سابقه ابتلا به آن ها را داشته باشند، فرزندان آنان نیز در معرض خطر ابتلا به اختلال خلقی میباشند. بررسیها نشان داده است که حدود 25درصد خویشان افراد مبتلا به افسردگی ممکن است خود نیز زمانی زمانی مبتلا بوده اند.در حالی که فراوانی اختلال افسردگی درخانواده فردی که به علتی تحت عمل جراحی قرار گرفته است7درصد است(گرشون ،1982).
2-6-2- عوامل زیستشناختی دخالت عوامل زیستشناختی درپیدایش یا مرتفع کردن اختلالات خلقی،زمانی نظر پژوهش گران را به خود جلب کرد که ملاحظه شد بعضی از داروهایی که به منظور معالجه یک عارضه جسمی به کار برده میشود برخلق بیمار اثر میگذارد و آن را به سمت افسردگی و یا برعکس، شیدایی سوق میدهد.
یکی از این داروها، «رزرپین » بود که برای درمان فشارخون بالا مصرف می شد. برخی از بیماران که این دارو را مصرف میکردند، پس از اندک زمانی افسرده میشدند. برعکس این حالت، داروی دیگری به نام «ایپرونیازید » با نام تجاری «مارسیلید » برای درمان سل به کار میرفت، در عین حال بیمار را از خمودگی خارج و او را شاد و سرحال می نمود.
مطالعات و بررسیهای بعدی نشان دادند که میدان عمل این داروها، فضای بین یاختهای نسج مغز میباشد و ارتباطی بین رفع عارضه افسردگی و ازدیاد موادی مانند،«سروتونین» و «نوراپی نفرین» و «دوپامین» که در فضای بین یاختهای نسج مغز عمل میکنند، وجود دارد.این مواد را آمینهای ناقل نامیدند.و علت افسردگی را کاهش میزان آمینهای ناقل عنوان کردند.که باافزایش این مواد در مغز، افسردگی مرتفع خواهد شد.
بر این اساس، داروهای ضد افسردگی ساخته شد که به طور مشخص از جذب مجدد مواد مذکور، به خصوص جذب سروتونین جلوگیری کرده سبب افزایش میزان آن در فضای بین یاختهای نسج مغز میشود. این دسته از داروها را مهار کننده باز جذب سروتونین نامیدند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.