موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 81 صفحه
شماره فایل : 560 mg
اغلب دستاندرکاران مدیریت دانش، مجموعه مزایای آن را چهار قلمرو ذکر میکنند: 1. صرفه جوییها و کاراییها: فرآیندها با کارآمدی بیشتر انجام میگیرند و نیاز به بازآفرینی راههای انجام کار را از بین میبرند. 2. فرصتهای جدید: بازارها و فرصتهای جدید مشخص می شوند. 3. تغییر و نوآوری: سازمان میتواند تغییرات را شناسایی کند و نسبت به آنها واکنش درست نشان داده و خود را به موقع تغییر دهد. 4. به کارگیری بهتر نیروی انسانی: سازمان، بهرهبرداری کاراتری از منابع انسانی خود به عمل میآورد (انصاری و دیگران،1389: 48).
دنهام گری هشت مزایای خاص مدیریت دانش را شناسایی کرده است (رادینگ، 1386: 86): 1. جلوگیری از افت دانش: سازمان را قادر میسازد تا تخصص فنی حیاتی خود را حفظ کرده، از افت دانش حیاتی که از بازنشستگی، کوچکسازی یا اخراج کارکنان و تغییرات ساخت حافظه انسانی ناشی میشود، جلوگیری میکند. 2. بهبود تصمیمگیری: نوع و کیفیت دانش مورد نیاز برای تصمیمگیریهای اثربخش شناسایی میکندو دسترسی به آن دانش را تسهیل میبخشد. در نتیجه، تصمیمات سریعتر و بهتری میتواند در سطوح پایینتر سازمانی صورت گیرد.
3. انعطافپذیری و انطباقپذیری: به کارکنان اجازه میدهد درک بهتری از کار خود به عمل آوره، راه حلهای نو مطرح کنند، با سرپرستی مستقیم کمتر کار کنند و کمتر نیاز به مداخلات داشته باشند. در نتیجه کارکنان میتوانند در موقعیتهای چند وظیفهای فعال باشند وسازمان میتواند روحیه کارکنان را بالا ببرد. 4. مزیت رقابتی: سازمان ها را قادر میسازد تا کاملاً مشتریان، دیدگاهها و بازار و رقابت را درک کرده تا بتوانند شکافها و فرصتهای رقابتی را شناسایی کنند. 5. توسعه دارایی: توانایی سازمان را در سرمایهگذاری در حفاظت قانونی برای مالکیت معنوی بهبود میبخشد.
درغیر این صورت، ثبت اختراعات، علائم تجاری، اجازه نامهها، حق انحصاری اثر و اسرار تجاری ممکن است در زمان درست به کار گرفته نشود و منجر به حفاظت قانونی کمتر و کاهش ارزش بازار برای مالکیت معنوی شود. 6. افزایش محصول: به سازمان اجازه میدهد که دانش را در خدمات و فرآوردهها به کار گیرد. درنتیجه، ارزش درک شده محصول و خدمات با نسبت مستقیم میزان و کیفیت دانش در محصول افزایش پیدا میکند. 7. مدیریت مشتری: سازمان را قادر میسازد تا توجه کانونی و خدمت به مشتری را افزایش دهد.
دانش مشتری باعث سرعت پاسخ به سوالات، توصیهها و شکایتهای مشتری میشود. این امر همچنین تضمین کننده سازگاری و کیفیت بهتر خدمات به مشتریان میگردد. 8. بکارگیری سرمایه گذاریها در بخش سرمایه انسانی: از طریق توانایی بخشیدن به سهیم شدن در درسهای یادگرفته شده، فرآیندهای اسناد، بررسی و حل استثنائات و در اختیارگرفتن و انتقال دانش ضمنی، سازمان ها میتوانند به بهترین وجهی در استخدام و کارآموزی کارکنان سرمایهگذاری کنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.