قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 42 صفحه
کد فایل: mb 437
یكی از روش های مؤثر در ارتقا ی توانایی در مقابله با منابع استرس، آموزش مهارت های حل مسئله است. منبع مداخلات درمانی نیز می توانند عوامل تنش زا و تقویت مقاومت شخص (از قبیل منابع و فرایندهای مقابله) را هدف قرار دهند.
برای تعیین شیوة مطلوب مقابله با استرس، نمی توان راهبرد یگانه ای را ارائه داد، بلكه باید انعطاف كافی وجود داشته باشد و به تناسب ارزیابی از موقعیت و ویژگی های فردی به انتخاب مؤثرترین شیوة مقابله مبادرت ورزید. در موقعیت های مهارشدنی و چالش پذیر فرایندهای مقابلة گرایشی بیش از همه مؤثر واقع می شوند.
اما در شرایطی كه نمی توان موقعیت را تغییر داد، فرایندهای مقابلة اجتنابی كارآمدترند. انجام فعالیت های جایگزین، در موقعیت هایی كه عامل تنش زا تغییرناپذیر است، می تواند منابع جدید ارضا را در اختیار شخص قرار داده و سازش یافتگی وی را افزایش دهد. لیكن همین فعالیت ها در موقعیت های مهارشدنی كه شخص می تواند طی آن عمل سازنده اختیار كند، ممكن است نیروی شخص را در مسیر انحرافی كه به حل مسئله منتهی نمی شود، به جریان اندازد و موجب ایجاد احساس گناه و شكست گردد.
در زمینة ارجحیت شیوة رفتاری یا شناختی مقابله نیز، (شیفمن، 1989؛ نقل از موس و اسكافر، 1993) به این نتیجه رسید كه هر دو شكل پاسخ مقابله ای (رفتاری و شناختی) مؤثرند، ضمن آنكه تركیب هر دونوع نیز بر انتخاب جداگانه هر كدا م برتری دارد. مطالعات نشان داده اند كه روش های شناختی مقابله از قبیل ارزیابی مجدد مثبت، با سازگاری زناشویی و شغلی همچنین با نمرات بالاتر در مقیاس های بهداشت روانی از قبیل احساس خوشبختی یا احساس مولد بودن ارتباط دارند.
وقتی هر دو مورد (جست وجوی اطلاعات و حل مسئله) با هم به كار گرفته می شوند، می توانند عوامل تنش زای مزمن و حاد را مهار كنند (موس و اسكافر، 1993).
ادامه دارد ...