قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
کد فایل: mb 473
نتایج بررسی های گذشته در مورد اثر سلامت هیجانی بر روابط زناشویی همواره نشان داده است افرادی كه مشكلات هیجانی مانند افسردگی، اضطراب، استرس، را داشته اند نارضایتی بیشتری از ازدواج خود گزارش كرده اند (تامپسون، وینفین، بلین ، 1995 ) . افرادی كه افسرده، ناراحتی و غمی دارند گرایش كمتری به استفاده از روش های حل مساله كارآمد دارند.بیشتر از زوجهایی كه ناراحتی و غمی ندارند رفتارهای مخرب را پیشه خود می سازند، معمولا ً روابط خود را منفی و ارزشیابی كرده و كمتر با اظهارات یكدیگر موافقت می كنند (كانن و همكاران، 1985 ) .
با این وجود می توان گفت كه بسته به جنسیت افراد افسرده علائم افسردگی رابطه متفاوتی با رضایتمندی زناشویی دارد. تفاوت های مربوط به جنسیت ممكن است بدین دلیل باشد كه میزان افسردگی در زنان دارای مشكل رضایتمندی زناشویی نظیر ناتوانی در برقراری صمیمی و اختلافات زناشویی، رابطه قوی تری وجود دارد (تامپسون و همكاران، 1995 ) .
حل مشكل مشاركت آمیز:
رویكردحل مساله مشاركت آمیز،آزادی ذهنی رابرای هردوطرف ممكن می سازد. 2-56 حل مساله اشتراكی، چهار جانشین بسیار رایج دارد: انكار، اجتناب ، تسلیم ، و سلطه گری. ( بولتون، 1995. ترجمه ازسهرابی، 1388). از هریك از این راه ها می توان به شكلی مناسب استفاده كرد اما استفاده مكرر از هریك از آنها منجر به پیامدهای منفی قابل پیش بینی خواهد شد . انكار :تعارف برای برخی از افراد آن قدر هولناك است كه ترجیح می دهند هرگونه مشكلات بین فردی را انكار كنند.
آنان برای این مشكلات، هیچ كار دیگری جز انكار كه شامل دور كردن مشكل از خودآگاهی می شود، ندارند. (مثال خانواده ای كه دارای یك كودك عقب مانده ذهنی هستند و مادر به دلیل اینكه پذیرفتن این مشكل برایش سخت است این واقعیت را انكار می كند واز آمدن به خودآگاهی جلوگیری می كند.) وانكار مكرر، معمولاً مشكلات را دو چندان كرده و بیماری های روان تنی و سایر اختلالات روانی منجر می شود (ردین،1970).
ادامه دارد ...