موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل : 649 mg
این نوع مزیت رقابتی بر اساس منابع ، قابلیت ها و ویژگی های است که حاصل تجارب تاریخی گذشته و حال سازمان بوده و کل سازمان در آن سهیم هستند . مزیت رقابتی سطح سازمانی دو نوع است : مزیت رقابتی بر اساس منابعی که می تواند مشهود و نامشهود باشد و مزیت رقابتی بر اساس قابلیت ها و ویژگی ها که معمولاً نامشهود است . چنین مزیتی از نظر اجتماعی پیچیده و از نظر تقلید مشکل و از حیث تحرک و قابلیت نقل وانتقال ، کم تحرک است .
این نوع مزیت را می توان در فرایندها ، ساختار ، سیستم ها ، فرهنگ سازمانی ، دانش فنی ، دانش بازاریابی ، استراتژی های سازمان ، نظام های هماهنگی و انگیزشی سازمان جستجو کرد . در این راستا و با هدف ارائه تصویری روشن تر از منابع و قابلیت های سازمان ، به نظر می رسد که تقسیم بندی منابع لازم باشد . در این رابطه می توان منابع را به چهار طبقه کلی منابع اساسی ، منابع پیرامونی ، منابع رقابتی و منابع استراتژیک تقسیم کرد که عبارتند از : 1.منابع اساسی : این منابع برای سازمان ضروری بوده و سازمان بدون آن نمی تواند عملیاتی داشته باشد . به بیان دیگر ، هر سازمانی ، فلسفه وجودی دارد که بدون وجود منابع مناسب و ضروری برای آن ، امکان تحقق فلسفه وجودی و تحقق اهداف سازمانی میسر نخواهد بود . 2.منبع پیرامونی : این منابع اساسی و ضروری نیستند و به راحتی نیز قابل استخدام ، خرید یا اکتساب هستند .
از این نوع منابع در اکثر سازمان ها که فاقد مدیریت کارامد است می توان در قلب نیروی انسانی مازاد ، تجهیزات غیرضرورری ، فرایندهای زائد ، سیستم های عریض و طویل ، سطوح زیاد مدیریتی و ... مشاهده کرد . این نوع منابع به جای کمک به مزیت رقابتی سازمان موجبات ناکارآمدی آن را رفاهم می آورند .
3.منابع رقابتی : منبع رضه فراورده های با ارزش رقابتی در محیط بازار می کند . تقاضا، کمیابی ، ارتباط و تناسب را می توان حاز جمله عواملی دانست که باعث رقابتی شدن این مجنابع می شوند . از مثال های منابع رقابتی می توان به فناوری های ویژه و منحصر به فرد ، یادگیری و منابع دانشی سازمان ، حق الامتیاز و حق الثبت ، شهرت و نام تجاری اشاره کرد .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.