قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
کد فایل: mb 477
انگیزش شاگرد به درس خواندن از دیدگاه تربیتی اهمیت بسیار دارد زیرا هم هدف است و هم وسیله ای است برای پیشرفت هدف های تربیتی دیگر. در واقع تلاش و رفتار آدمی نه تنها با انگیزه بلکه به عوامل مهم دیگری مانند نیاز، علاقه، مشوق، ارزش و وابستگی کامل دارد. نیازها: نخستین عامل انگیزش نیاز است.
شاگردی که احساس نیاز می کند مفهومش این است که با شرکت در فعالیت معینی نیازش برآورده شود. بنابراین نیاز به موفقیت هنگامی پدید می آید که فرد در رسیدن به هدفی که لازمه اش کوشش رضایت بخش است توفیق حاصل کند. علاقه ها: بررسی ها نشان می دهد که میان موفقیت های تحصیلی و علاقه همبستگی وجود دارد به عقیده درویل (1968)، علاقه مستقیم به خود موضوع یکی از مؤثرترین انگیزه های یادگیری است.
مشوق ها: یافته های پژوهشی تأکید می کنند که معلم می تواند تحسین و تشویق را به عنوان یک عامل مثبت به کار برد و موجب پیشرفت های آموزشی شاگردان شود. همچنین معلمانی که با دقت و دلسوزی به کار آموزش می پردازند بازده کار شاگردانشان خیلی بهتر از آنهایی است که توجه و احساس مسئولیت نمی کنند.
ارزش ها: ادوارد اشپرانگر ارزش ها را بدین قرار مشخص کرده است:ارزش های نظری، اقتصادی، زیبادوستی، سیاسی، مددکاری اجتماعی، دینی و خداپرستی. ارزش ها با جنبه های مختلف زندگی ارتباط پیدا می کنند و دیدگاه ها و رفتارهای انسان را جهت داده و تحت تأثیر قرار می دهند. از همان آغاز تحصیل می توان بنا به نیروی ادراک واقعیت ارزش ها را با دلایل منطقی به آنان آموخت(کدیور، 1390). انتظارات معلم: پژوهش ها نشان داده است که معلمان غالباً با دانش آموزانی که از پیشرفت تحصیلی پایین تری برخوردارند، به گونه ای رفتار می کنند که ممکن است در جهت مخالف انگیزه باشد.
برای مثال گود (1987)، دریافت که معلمان اغلب دانش آموزان با پیشرفت تحصیلی پایین تر را دور از خود می نشانند، به دانش آموزان ضعیف کمتر از آنها سؤال می پرسند، مدت زمان کمتری را منتظر پاسخ آنها می مانند، سؤال های تکمیلی را برای آنها مطرح نمی کنند، آنها را بیشتر مورد انتقاد قرار می دهند، کمتر آنها را تحسین می کنند، کمتر به آنها بازخورد می دهند و بازخورد آنها از دقت کمی برخوردار است. تمام این رفتارها به کاهش علاقه یا تمایل دانش آموز به درگیر شدن در فعالیت های تحصیلی منجر خواهد شد.
ادامه دارد ...