موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل 546
ريسك در بين عموم مردم مترادف با خطر آمده است. اما تعريف جامعتر و كاربرديتر ريسك بدين صورت است: "انحراف در پيشامدهايي كه ميتوانند در طول يك دوره مشخص و در يك موقعيت معين اتفاق بيفتد". لازم به ذكر است كه ريسك هر شركت از دو بخش تشكيل شده است: 1- آن بخش از ريسك كه ناشي از اتفاقات دروني و عملياتي يك شركت ميباشدو 2- بخشي ديگر كه در واقع متأثر از عوامل خارج از شركت بوده كه بر روند بازدهي شركت تأثير ميگذارد.
بخش دوم ريسك كه ناشي از عوامل تأثيرگذار خارجي ميباشد تحت عنوان ضريب بتا مورد بررسي قرار ميگيرد. تشخيص ريسك مناسب، پس از هدف بهينه كردن سود، ميتواند متضمن فعاليتي مطمئنتر در بازارهاي پرريسك مالي باشد.
آنچه كه مسلم است ورود به بازار بورس به تنهايي ميزان مشخصي از ريسك را به همراه دارد كه يقيناً بيشتر از بسياري از راهكارهاي سرمايهگذاري ديگر (طلا، مسكن، خودرو و ...) خواهد بود. آگاهي از ارتباط مستقيم (اما نه الزاماً كامل) بين عامل ريسك و بازده ميتواند در بهينهسازي عملكرد در بازار سرمايه ياري كننده باشد.
به بياني ساده با بالا بردن ريسك ميتوان انتظار بازده بيشتري را نيز داشت. اما اين بدان معنا نخواهد بود كه با ريسك بينهايت ميتوان بازده فوقالعادهاي را نيز كسب نمود. چراكه همنوايي بين ريسك و بازده تا يك سطحي داراي وابستگي ميباشد.
اما با بالا رفتن ريسك از سطح معيني قدرت بازده كم ميشود و از نقطه شكست، خط بازده داراي شيب نسبتاً افقي خواهد گرديد، به نحوي كه از اين نقطه به بعد هر چه ريسك را بالا ببريم به بازده انتظاري چيزي اضافه نخواهد شد. در بازار سرمايه هدف به دست آوردن بيشترين بازده ممكن با كمترين ريسك ميباشد. لازمه اين كار اين است كه درك صحيحي از ريسك داشته باشيم(ديرس، 2012).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.