قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 21 صفحه
کد فایل: mb 479
نیمه دوم قرن بیستم ، بیمه در كشورهای صنعتی بدلیل تاثیر از تجارت بین المللی – توسعه مبادلات بازرگانی، افزایش حوادث فاجعه آمیز ناشی از انقلاب صنعتی و آتش سوزی رشد و بالندگی ویژه ای یافته بطوریكه امروز باید قبول كرد كه بیمه و اقتصاد لازم و ملزوم یكدیگرند زیرا گسترش بیمه با توسعه اقتصادی مرتبط و اشاعه بیمه نیز كمك به بهبود وضع معیشت افراد جامعه و حفظ سرمایه های ملی و در نهایت باعث قوام اقتصاد یك كشور خواهد بود .
شاخصی كه برای ارزیابی اهمیت بیمه در اقتصاد و میزان گسترش بیمه بكار میرود ضریب نفوذ بیمه ای یا نسبت كل حق بیمه به تولید ناخالص داخلی می باشد كه رابطه بین توسعه اقتصادی و فعالیتهای بیمه ای را نشان میدهد به این لحاظ اهمیت بیمه از نظر اقتصادی عبارت است از : 1- حفظ ثروتهای ملی : سرمایه های موجود هر كشور در زمره ثروتهای ملی تلقی شده كه با بیمه كردن آنها كمك به حفظ سرمایه های ملی میگردد(آیت کریمی، 1386:39).
. 2- تضمین سرمایه گذاریها : توسعه اقتصادی كشور در گرو سرمایه گذاریهای جدید می باشد و سرمایه گذاری مستلزم وجود اولا"منابع مالی و در ثانی ابزاری برای حفظ سرمایه گذاریها در مقابل خطرات می باشد . بیمه ابزاری كامل در جهت اطمینان بخشیدن به صاحبان سرمایه برای صیانت از سرمایه آنها میباشد(آیت کریمی، 1386:39). 3- ایجاد اعتبار و توسعه مبادلات : بیمه علاوه بر تضمین سرمایه گذاری و تثبیت وضعیت مالی به طرق مختلف در ایجاد و افزایش اعتبار و توسعه مبادلات ملی كمك میكند مثل بیمه های اعتباری كه بیمه گر حالت ضامن بیمه گذار را در مقابل وام دهنده ( بستانكار ) پیدا میكند(آیت کریمی، 1386:39).
4- توسعه سرمایه گذاری : شركتهای بیمه از محل دریافت حق بیمه ( ذخایر فنی ) از بیمه گذاران با سرمایه گذاری در زمینه های مختلف مثل خرید سهام یا ایجاد موسسات تجاری و خدماتی به شكوفایی اقتصاد ملی كمك می كنند(آیت کریمی، 1386:40) . 5- تاثیر بر موازنه ارزی : شركتهای بیمه از طریق قبول كردن سهم اتكائی بیمه گران سایر كشورها و دریافت ارزی حق بیمه موجب ورود مبالغ ارزی بزرگی به كشور میگردند (آیت کریمی، 1386:40). 6- تشكیل در آمد ملی در اثر ایجاد ارزش افزوده : بیمه گران با ایجاد ارزش افزوده ( تفاضل حق بیمه وصول شده و مجموع خسارت پرداختی و هزینه های بیمه گری ) به افزایش درآمد ملی كمك می كنند(اترویل، 1381:36).
. 7- افزایش سطح اشتغال : شركتهای بیمه با افزایش واحدها و شبكه فروش خود و گسترش سرمایه گذاری به ایجاد اشتغال كمك می نمایند(اترویل، 1381:36). تامین كننده امنیت مالی در فعالیتهای تجاری : بیمه گران با دریافت حق بیمه و ارائه پوشش بیمه ای صاحب سرمایه را در مقابل حوادث حمایت می كند(اترویل، 1381:56).
ادامه دارد ...