موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 47 صفحه
شماره فایل 549
رفتارگرایی که با جنبش واتسون در اوایل دهه قرن بیستم و بر علیه ویلهلم وونت شروع شد، تصویری ماشینی از انسانها ارائه میدهد، که به طور خودکار به محرکهای بیرونی پاسخ میدهند. به عقیده اسکینر، شخصیت، چیزی بیش از تجمع پاسخهای آموخته شده یا نظامهای عادت نیست.
بنابراین رفتارگرایان، شخصیت را به چیزی که بتوان آن را دید و به صورت عینی مشاهده کرد کاهش دادند و از دید آنان جایی برای هشیاری یا نیروی ناهشیار وجود ندارد. در رویکرد رفتاری، به شرایط درونی مثل اضطراب، سائق ها، انگیزهها، نیازها، مکانیزمهای دفاعی و ... که اغلب نظریهپردازان دیگر شخصیت به آنها متوسل شدهاند، هیچ اشارهای را نمییابیم.
البته لازم به ذکر است که اسکینر1 وجود نیروهای درونی را انکار نکرد، بلکه آنها را برای مطالعه علمی رفتار، بیفایده دانست. اسکینر وجود چیزی به نام شخصیت را انکار کرد و به جستجوی علتهای رفتار در داخل ارگانیسم نبود.
به نظر او علتهای رفتار بیرون از ارگانیزم قرار دارند و کل رفتار را میتوان با پیامدهای آن کنترل کرد، یعنی با تقویتی که به دنبال رفتار میآید. اساس تصور اسکینر از ماهیت انسان جبرگرایی، یگانگی، اهمیت محیط قرار داشت. با وجود آن که ما به وسیله محیط کنترل میشویم، میتوانیم با طراحی مناسب آن محیط، آینده خود را کنترل نماییم (راس2 ، ترجمه جمالفر 1387).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.