موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 677
وي نيز مانند پاتنام سرمايه اجتماعي را در سطح كلان مورد بررسي قرار داده است و مؤلفههاي مورد بحث پاتنام (اعتماد، هنجارها و شبكههاي مشاركت مدني) در بحث وي نيز تكرار شده است. فوكوياما بيش از همه محققان به جهت تأكيد بر اعتماد و تحقيق در مورد اثرات اقتصادي آن معروف است.
پسي معتقداست كه فوكوياما كوشيده است تا عملكرد اقتصادي جوامع گوناگون را براساس سطوح مختلف اعتمادمقايسه كند زيرا سطح اعتماد موجود در جامعه تبيينكننده درجه دموكراسي و توانايي جامعه براي رقابت در عرصه اقتصادي است (شارعپور، 1382؛ 21).
از نظر وي سرمايه اجتماعي بر پايه ارزشها و هنجارهاي مشترك در يك اجتماع و همچنين بر تمايل به جايگزيني منافع شخصي با منافع گستردهتر استوار است. ارزش مشترك به بازيگران اجازه ميدهد كه به يكديگر اعتماد كنند و بر پايه همين اعتماد به فردامكان ميدهد تا با ديگران معاشرت كنند و از اين طريق به ظهور سرمايه اجتماعي ميانجامد. وي در رابطه با سرمايه اجتماعي، هنجارهاي اجتماعي را به دو بخش تقسيم ميكند: - هنجارهاي مولد سرمايه اجتماعي - هنجارهاي غير مولد سرمايه اجتماعي هنجارهاي مولد به ارتقاي همكاري ميان اعضاي گروه منجر ميشود و اساساً سجايايي چون صداقت، اداي تعهدات و ارتباطات دوجانبه ميباشد.
اما هنجارهاي مولد سرمايه اجتماعي برخلاف هنجارهاي مولد سرمايه اجتماعي كمكي به ارتقاي همكاري ميان اعضاي گروه نخواهد كرد پس ممكن است در جامعهاي سرمايه اجتماعي و اعتماد متقابل را ببينيم ولي هنجارهاي قوي آن از نوع غيرمولد سرمايه اجتماعي باشد مثل عدم اعتماد به ديگران، جامعهاي كه افراد حتي نبايد به پدر و مادر خويش اعتماد كنند داراي يك هنجار غيرمولد سرمايه اجتماعي است (نوابخش، 1387؛ 5)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.