تمایلات، كششها و كیفیت زندگی جنسی انسان به اندازه اصل زیستن، پربار و پیچیده است. فعالیت جنسی و جنسیت، بخش مهمی از زندگی زناشویی است تحقیقات متعددی كه در مورد عوامل مرتبط با ازدواج انجام گرفته است، نشان می دهد كه مسایل جنسی از لحاظ اهمیت در ردیف مسایل درجه اول زوجین قرار دارد.


پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
53


برای دسترسی به فایل ورد WORD این مقاله ، بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 168 را دانلود کنید.

تمایلات، كششها و كیفیت زندگی جنسی انسان به اندازه اصل زیستن، پربار و پیچیده است. فعالیت جنسی و جنسیت، بخش مهمی از زندگی زناشویی است. تحقیقات متعددی كه در مورد عوامل مرتبط با ازدواج انجام گرفته است، نشان می دهد كه مسایل جنسی از لحاظ اهمیت در ردیف مسایل درجه اول زوجین قرار دارد( دانکامب ، 1983 ، کراوفورد و پاپ ، 2003 ، برادبری و کارنی ، 2004 به نقل از دیویس و شاور ،2006 ).

نارضایتی از رابطه جنسی، می تواند به مشكلات عمیق در روابط زوجین و ایجاد تنفر از همسر، دلخوری، حسادت، رقابت، حس انتقام گیری احساس تحقیر، احساس عدم اعتماد به نفس و نظایر آنها منجر شود. این مسایل توسط تنش ها و اختلافات، تقویت شده یا در قالب آنها تجلی و بروز می یابد و به تدریج شكاف بین همسران را عمیق تر می سازد (كریستوفر و اسپر ، 2000 ).

از لحاظ لغوی واژه رضایت جنسی به احساس خوشایند فرد از نوع رابطه جنسی اطلاق می گردد . در واقع رضایت جنسی شامل رضایت جنسی فرد تا رسیدن به اوج لذت جنسی است( اسپنس ، 1991 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ) . رضایت جنسی نیز به طرق متفاوتی تعریف شده است به طوری که هزاران زن در گزارش طبی خود آن را توانایی دسترسی به ارگاسم در هر زمانی که اراده نمایند ذکر می کنند . برخی رضایت جنسی را صادق بودن و پاسخ موثر ناشی از ارزیابی مثبت ومنفی زوج ها در روابط جنسی می دانند (مدانلو،ضیایی و ربیعی ،1384).

نیکولز (2005، به نقل از بخشایش و مرتضوی، 1388) تکالیفی را برای رسیدن به مرحله توافق در روابط زناشویی بیان می کند که یکی از آنها برقراری رابطه جنسی ارضا کننده برای هر دو طرف است . در واقع، ارضای درست غریزه جنسی یک نیاز طبیعی است که باید به آن پاسخ داده شود وگرنه ممکن است پیامدهای منفی همچون بیماریهای روانی و جسمی را به دنبال داشته باشد (بخشایش و مرتضوی ،1388). رضایت جنسی تنها لذت جسمانی نیست و شامل کلیه احساسات باقی مانده پس از جنبه های مثبت و منفی ارتباط جنسی می شود ( مکانیل ، 2006 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران، 1389 ).

بارینتوس ( 2006) معتقد است که از میزان رضایت جنسی زوجین می توان، به عنوان وسیله اندازه گیری تعاملات آنان استفاده نمود. بسیاری از مطالعات نشان می دهد كه زوج ها بالقوه و پنهانی تعارضاتی پیرامون مسایل جنسی دارند اما آن را بعنوان یك راز تلقی كرده و از بیان آن اجتناب می نمایند ( اسپوتن ، 1996، لارسون ، 1998، سیمون، گاگنون 2000، متز، 2005 به نقل از کرو ، 2007 ). كارشناسان ایرانی معتقدند، 50 تا 60 درصد طلاقهای صورت گرفته به علت مشكلات و اختلالات جنسی است (فروتن، 1386). به نظر می رسد بسیاری از زوج های ایرانی از نارضامندی جنسی رنج می برند اما از مطرح نمودن و صحبت كردن درباره آن احساس شرم و گناه می نمایند و از تاثیر آن بر عدم رضایت زناشویی و در نتیجه عدم رضامندی از زندگی خود غافلند.( به نقل از هنرپروران و همکاران، 1389 ).

از طرفی ، تمایلات جنسی نیز نقش موثری در روابط زوجین ایفا می کند. بی توجهی به تمایلات جنسی در بیشتر مواقع مو جب بروز اختلال در روابط جنسی و عدم رضایت مندی جنسی زو جین می شود . رضایت جنسی، به عنوان میزان خرسندی یا شادی هر شخص از ارتباط جنسی ( هاروی و همکاران، 2008) تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله استرس های شغلی، کشمکش های روابط زوجین، سطح تحصیلات و فرهنگ، مشکلات اقتصادی، سازش های اخلاقی و جنسی، مشکلات و بیماری های جسمی و روانی طرفین قرار دارد ( پورافکاری، 2000).

غریزة جنسی از نیازهای ذاتی انسان است. به طوری كه مزلو ( 1976؛ به نقل از واندرماسن ، 2004 ) این نیاز را در ردة نیازهای جسمانی یا نیازهای حیاتی اولیه قرار داده است . در زمینة رابطة جنسی نیز میتوان گفت كه اگر چه زندگی زناشویی سعادتمندانه فقط تا اندازه ای مربوط به رابطة جنسی است ولی این رابطه ممكن است از مهمترین علل خوشبختی یا عدم خوشبختی در زندگی زناشویی باشد. زیرا اگر این رابطه قانع كننده نباشد منجر به احساس محرومیت، ناكامی و عدم احساس ایمنی (به خطر افتادن سلامت روان) و در نتیجه از هم پاشیدگی خانواده می شود( شاملو، 1380).

مفهوم رضایت جنسی زناشویی به دو صورت تقسیم می شود : 1- رضایت با فعالیت های جنسی 2- رضایت عاطفی و هیجانی ( هاید ولاماتر ، 2000، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ). همچنین تحقیقات زیادی نشان می دهند که پیش بینی کننده های رضایت جنسی در ازدواج به سه گروه تقسیم می شوند : 1.اولین گروه متغیرهای ارتباطی است که شامل جز عاطفی رضایت جنسی می باشد 2.دومین گروه ویژگی های فیزیولوژیکی رابطه جنسی (مثلا دفعات انزال در اثر مقاربت) است که شامل نشانه های رضایت از فعالیت جنسی است 3. سومین گروه شامل پیش بینی کننده های رضایت جنسی می شود ( کریستنس ، 2004 ، به نقل از شاه سیاه و همکاران ، 1388 ) .

روابط جنسی صحیح به صورت داشتن روابطی سالم ، مسئولانه و لذت بخش تعریف می شود روابط جنسی سالم روابطی است که در آن زوجین یکدیگر را در معرض خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی قرار ندهند ، روابط جنسی مسئولانه عبارت از روابطی که در آن ارضای روحی و جسمی همسر نیز مد نظر باشد و روابط جنسی لذت بخش عبارت است از روابطی که طرفین در طی آن به اوج لذت جنسی دست یابند( کندریک ، 2000، به نقل از آذر ، نوحی ، شفیعی و تاجیک ، 1386 ) .

پژوهشهای فراوانی به تأثیر رضایت جنسی بر رضایت زناشویی اشاره كرده اند (برزنیاک و ویسمن ، 2004؛ بایرز ، 2005؛ سلوسارز ، 2000؛ نیکولز ، 2005). برخی از این پژوهش ها نشان داده اند كه مسائل جنسی از لحاظ اهمیت در ردیف مسائل درجه اول یك زندگی زناشویی قرار می گیرند. مطالعات ترمن نشان داده است كه اگرچه عوامل جنسی یكی از مهم ترین آنها به شمار میروند ولی نیرومندتر از سایر مسائل نیستند. مشكل در روابط جنسی می تواند نشانة این باشد كه مشكلات دیگری در پیوند زناشویی وجود دارد و به اصطلاح كار از جای دیگر خراب است.

نیكولز ( 2005 ) تكالیفی را برای رسیدن به مرحله توافق در روابط زناشویی بیان می كند كه یكی از آن ها برقراری رابطه جنسی ارضاكننده برای هر دو طرف است. در واقع، ارضای درست غریزة جنسی یك نیاز طبیعی است كه باید به آن پاسخ داده شود وگرنه ممكن است پیامدهای منفی همچون بیماری روانی و جسمی را به دنبال داشته باشد (صفدر خانی، 1387، به نقل از بخشایش و همکاران، 1388).

جهت تداوم و استحكام زندگی زناشویی رضایت جنسی مورد نیاز است. برخی از محققین بر این باورند كه علت اصلی و حقیقی 80% اختلافات زناشویی، عدم رضایت جنسی زوجین است . از طرف دیگر وضعیت باروری یكی از متغیرهای مؤثر بر رضایت جنسی است . براساس مطالعات متعدد ، ناباروری سبب اختلالات روانشناختی مختلف از جمله عدم رضایت جنسی می شود.(به نقل از نورانی سعدالدین و همکاران، 1387). رضایت جنسی عبارت است از قضاوت هر فرد را جع به رفتار جنسی خود كه آن را لذت بخش تصور می كند ( جهانفر و همکاران، 2002).

مسائل جنسی از لحاظ اهمیت در ردیف مسائل درجه اول یك زندگی زناشویی قرار دارند و سازگاری در روابط جنسی و تناسب و تعادل در مقدار تمایل جنسی در زن و مرد از مهمترین علل خوشبختی و موفقیت زندگی زناشویی است( صالحی، 1999) . فعالیت جنسی و رضایت حاصل از آن به عنوان یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی انسان است ( لیتزینگر و همکاران، 2005 ).

باید اذعان داشت که زن و مرد در صورتی که به بینش کامل از ازدواج دست یابند می توانند از رابطه جنسی بهترین بهره را بگیرند، در صورتی که هیچ کدام از زوجین احساس برتری نداشته باشند و فقط در فکر ارضای هوس های خویش نباشند، چرا که هر دو نفر باید سعی و کوشش نمایند، بتوانند حداکثر لذت را برای یکدیگر مهیا کنند. در این حالت است که می توان گفت " رابطه جنسی " از یک رابطه جسمانی پا فراتر نهاده و به صورت یك " رابطه عاطفی " درآمده است ( دژکام، 2001 ).

روابط جنسی با تاثیر بر افکار و احساسات زوجین می تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم روابط بین آنها را در ابعاد وسیعی تحت الشعاع خود قرار دهد بدین معنی که زوجینی که در این زمینه با هم سازگاری داشته و از این بابت خوشحال و مسرور باشند، قادرند به راحتی از بسیاری از ناهماهنگی های زندگی خویش چشم پوشی نمایند، در حالیکه ناهماهنگی زندگی می تواند در زوجین که رضایت جنسی ندارند عواقب وخیمی را به وجود آورد ( استون و همکاران، 2006 ) ( بوتزین و همکاران، 1991 ).

رضایت جنسی به عنوان یکی از نیازهای فیزیولوژیک موجب سلامت انسان است و در صورت عدم رضایت جنسی فشارهای زیاد جسمی و روانی ناشی از آن، فرد را به بیراهه می کشاند، در سلامت او اختلال ایجاد کرده و توانمندی ها و خلاقیت او را تقلیل می دهد ( کاویانی، 1999 ). سلامت زنان در تمام مقاطع زندگی از قبل از تولد تا پیری تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می گیرد. برای اکثر زنان فعالیت جنسی یک فرایند مثبت و شادی بخش است. از آنجا که امور جنسی پیچیده می باشد، هر تجربه زندگی یا بیماری می تواند تمایل، عملکرد و رضایت جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. معنای بهداشت جنسی، مراقبت از سلامت جنسی زنان، تشخیص نگرانی ها و کمک به آن ها برای بهبود عملکرد و رضایت جنسی می باشد ( حسن زاده بشتیان، 2005 ).

در طی بارداری رضایت جنسی ممکن است بدون تغییر بماند، افزایش، و یا کاهش یابد. هر کدام از این تغییرات می تواند منجر به بروز آثار منفی طولانی مدت در مسائل جنسی و سلامت روانی مادر شود ( اریلمز و همکاران، 2004 ) (دجودیسیبوس و همکاران، 2002 ، به نقل از احمدی و همکاران، 1390 ). در بین نیازهای زیستی، غریزه جنسی، آمیختگی عمیقی با نیازهای روانی داشته به طوری که می توان تاثیر این خواسته را در بسیاری از ابعاد زندگی مشاهده کرد. این غریزه تاثیر غیر قابل انکاری در زندگی زناشویی و انسجام و پایداری آن دارد .همچنین این غریزه نقش سازنده و پراهمیت و بنیادینی در سیر به سوی سلامت و تعادل روانی دارا می باشد و با داشتن این خصوصیات بارز و قابل توجه است که میل جنسی از سایر نیازهای زیستی فاصله گرفته و به صورت یک نیاز روحی و روانی در می آید )اوهادی، 2006 ).

از لحاظ لغوی واژه رضایت جنسی به احساس خوشایند فرد از نوع روابط جنسی اطلاق می گردد. باید اشاره کرد سطوح بالایی از رضایت جنسی منجر به افزایش کیفیت زندگی زناشویی شده و در نتیجه آن افزایش ثبات زناشویی در طی زندگی ایجاد می گردد. رضایت جنسی برای بیشتر زوجین مهم بوده و یک موضوع فردی تلقی می گردد. مفهوم رضایت جنسی زناشویی به دو صورت تقسیم میشود: 1 ) رضایت با فعالیت های جنسی 2) رضایت عاطفی و هیجانی ( هاید و همکاران، 2000 ).

در برخی تحقیقات نیز رضایت جنسی زناشویی به3 دسته تقسیم میشود: اولین دسته، روابط گوناگونی است که شامل رضایت در روابط جنسی است، دومین دسته، حالت فیزیولوژی روابط جنسی را شامل می شود که علایم رضایت از طریق فعالیت های جنسی را نشان می دهد ( مثلا دفعات انزال در اثر مقاربت) و سومین دسته به صفات فردی و اجتماعی زوجین مربوط می شود ( مشخصات دموگرافیک ). ( بایرز و همکاران، 1999 ) ( یونگ و همکاران، 1998 ). رضایت جنسی شامل رضایت فرد از فعالیت های جنسی خود تا رسیدن به اوج لذت جنسی است(اسپینس ، 1991به نقل از شمس مفرحه و همکاران ، 1389 ).

خرید و دانلود فوری این فایل

قیمت : 39000 تومان





فروش ویژه پنج فایل دلخواه

آیا فایل های بیشتری نیاز دارید؟ ... آیا تخفیف می خواهید؟ ...

با پرداخت حق اشتراک به مبلغ 64000 تومان فایل های دلخواه خود را از این سایت دانلود کنید.

با پرداخت 64000 تومان حق اشتراک: تعداد 5 فایل دلخواه خود را از بین همه فایل های سایت انتخاب و دانلود کنید:

 

فایل های سایت عبارتند از:

 فایل مبانی نظری روانشناسی و مدیریت و... با لیست منابع

فایل مقالات پیشینه تحقیق با لیست منابع

فایل word مقالات بیان مسئله با لیست منابع

فایل word پروپوزال های باکیفیت و عالی با لیست منابع (عنوان همه پروپوزال ها)

و فایل های پاورپوینت و ...

فایل های تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

 برای خرید حق اشتراک کلیک کنید...


نکته مهم: با خرید حق اشتراک تا یکسال فرصت دارید با ارسال شماره تراکنش به ایمیل زیر ده فایل را دریافت کنید.

اگر مشکلی در دریافت فایل داشتید ایمیل بزنید:

iranprojhe@gmail.com

یا در ایتا پیام بدین. ارسال مستقیم پیام در ایتا

کد فایل را حتما بفرستید

یا