موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 22 صفحه
شماره فایل 683
تئوری حاضر الگویی چند عاملی و شامل چهار موضوع اصلی است که عبارتند از ساختارهای دانش، منبع شخصی, وظایف پردازش اطلاعات, و مهارت ها و توانایی ها كه برخورداری مخاطب از مهارت ها شكلی پیوستاری دارد. بر اساس دیدگاه پاتر ارتباط این عوامل فضایی- حلزونی و نه سطحی است لذا در هر برش عرضی یكی از عوامل سواد رسانه ای قراردارند و از این رو هر یك از عوامل عامل دیگر را پشتیبانی می كنند(سپاسگر,1384,ص128).
مجموعه مد نظر این نظریه پرداز حوزه ارتباطات از مهارت های كنشی سواد رسانه ای دربرگیرنده موارد زیر است: 1. تحلیل(شكستن پیام به عناصر معنی دار); 2. ارزش یابی(داوری درباره ارزش پیام و یا امكان مقایسه عناصر پیام); 3. گروه بندی(تعیین اجزای مشابه و متفاوت پیام); 4. استقراء(نتیجه گیری از برخی اجزای پیام و تعمیم آن به بقیه اجزاء); 5. قیاس(استفاده از اصولی فراگیر برای تبیین موارد خاص); 6. تركیب(جمع بندی پیام های مختلف در ساختاری جدید);
7. خلاصه سازی(ارائه توصیفی روشن, درست و فشرده از پیام)(طلوعی,1391,ص87). از نظر پاتر سواد رسانهای باید به طور مداوم در جوامع ارتقا پیدا کند چون از آنجا که رسانهها و دنیای واقعی پیوسته در حال تغییرند، این موضوع فرآیندی است که هرگز پایان نمییابد. این نویسنده كتاب نظریه سواد رسانه ای, رهیافتی شناختی چهار بعد ادراکی، اخلاقی، زیبایی شناختی و احساسی را برای سواد رسانهای بیان كرده, مجموعهای از مهارتها را در کنار دانش سواد رسانه ای متصور می شود.
این استاد دپارتمان ارتباطات دانشگاه كالیفرنیا در مقاله "سواد رسانهای در آینده" سعی میکند "فرد" را در کانون توجه قرار دهد. وی مواجهه افراد با رسانههای مختلف را دارای اهمیت بسیار دانسته اظهار می دارد کنترل و تسلط بر سواد رسانهای میتواند موجب شود که امکان تمایزگذاری میان واقعیت و آن چه رسانهها تصویر میکنند به دست آید.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.