موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 55 صفحه
شماره فایل 697
یكي از مهمترين چالشهاي آموزش و پرورش قرن بيست و يكم، چگونگي تربيت فراگيراني است كه از آمادگي لازم براي رويارويي با جامعه در حال تغيير و پيچيدگيهاي عصر انفجار اطلاعات برخوردار باشند. پيشرفتهاي گسترده علمي و فناوري همراه با منسوخ شدن سريع يافتهها و اطلاعات قبلي مستلزم نوعي تعليم و تربيت است كه در آن دانشآموزان به طور مداوم درگير فرايند يادگيري و حلمسئله باشند و از رويارويي با چالشها لذت ببرند.
برخي تحقيقات اخير نشان ميدهند كه يافتهها و حاصل پژوهشها در عرض كمتر از چندسال از درجه اعتبار ساقط ميشوند و كهنه خواهند شد (مهرمحمدي، 1379).( مهرمحمدي، محمود. بازانديشي فرآيند ياددهي-يادگيري و تربيتمعلم. تهران: انتشارات مدرسه) در اين صورت، چگونه ميتوان زمينههاي لازم شناختي و انگيزشي لازم را در دانشآموزان ايجاد كرد تا به صورت خودانگيخته به تجربه بپردازند و به اين تجارب از راه تحليل و تعمق معنا بخشند.
يكي از مهمترين راههاي دستيابي به این اهداف ترويج انديشيدن و انديشهورزي در مدارس و مراكز آموزشي است. انديشهپروري را با واژههايي نظير پرورش «تفكر انتقادي » و يا «تفكر انعكاسي » بيان ميكنند. هر دوي اين واژهها مبين نقش فعال و درگيري مداوم دانشآموزان در فرايند يادگيري و ياددهي هستند و در عين حال تفاوتهايي نيز بين اين دو واژه وجود دارد (فولادچنگ: 1385). (فولادچنگ، محبوبه،1385، سایت باشگاه اندیشه)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.