موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
شماره فایل 798
بنا به گفته زیگموند فروید(1959) خاستگاه خلاقیت در تعارضی است که در ذهن نیمه هوشیار وجود دارد. دیر یا زود ذهن ناخود آگاه ، راه حلی برای تعارض پیدا ميکند.
اگر این راه حل فعالیتی را تقویت کند که توسط خود یا بخش آگاه شخصیت تعیین شده است؛ نتیجه آن در رفتار خلاق مشخص ميشود و اگر راه حل یاد شده با خود مغایر باشد آن را واپس ميزند یا به صورت روان رنجوری ظاهر ميشود. بر این اساس، روان رنجوری و خلاقیت از منبع مشترک که همان تعارض در نا خودآگاه است تغذیه ميکنند شخص خلاق و روان نژند با یک نیرو یعنی انرژی نا خودآگاه رانده ميشوند. بنا براین، شخص خلاق اندیشههاي آزاد خیز نا خود آگاه را ميپذیرد. او قدرت خود بر نهاد را کم کرده تا گرایشهاي آنی، تکانههاي خلاقی که از طریق ناخود آگاه بوجود آمده است را از آستانه خود آگاه عبور دهد. از طرفی فروید معتقد است که خلاقیت مخصوصاً خلاقیت هنری جایگزین بازیهاي کودکی است.
تلاشی که برای حل تعارض ناخود آگاه انجام میگیرد نیز ناشی از تجارب کودکی است، به عبارتی نیازهای سر کوفته کودکی به صورت کار یا هنر تجلی ميیابد. او معتقد است که فکر تازه سبب برخورد با تضاد ایجاد ميشود و این همانند مکانیسم دفاعی است. در واقع خلاقیت نیز نوعی مکانیسم دفاعی است پس فرد برای ارضای سایقهاي خاصی دست به خلاقیت ميزند تا تعادلی را که آن سایق به هم زده دوباره باز یابد(به نقل از پرونیان نسب، 1387).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.