موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
شماره فایل 798
کتاب آرتور کوشلر (1964) به نام «کنش آفرینش » جاه طلبانه ترین تلاش است که تا کنون برای جمع آوری یافتههاي علوم مختلف و شهر ساختن آنها در نظریههاي متعددی از خلاقیت انجام است وی در کتاب خود بر آن است که نظریه خود را در مورد ماهیت خلاقیت به صورتی که در شوخ طبعی و عملی ابراز ميشود، تألیف کند و آخرین نتایج روان شناسی فیزیولوژیک، عصب شناسی، ژنتیک و برخی علوم دیگر را در آن منظور کند. ایده اصلی او این است که تماميفرآیندهاي خلاق الگوی مشترکی دارند که وی آن را ارتباط دو وجهی مينامد و آن پیونددادن سطوح تجربههاي بی ارتباط قلبی با مبنای داوری است. فرد موقع تفکر خلاق همزمان، به بیش از یک زمینه تجربی مياندیشد؛ حال آنکه در تفکر معمولی، راه هایی را دنبال ميکند که تداعی آنها گذشته را در بر ميگیرد.
(نلر، به نقل از مسدود، 1380). بنابر نظر کوشلر هر الگویی از اندیشه و یا رفتار توسط مجموعه ای از قواعد (یا رمز ) کنترل ميشود که یا ذاتی هستند و یا آموخته شده اند. در عین حال، این الگو دارای انعطاف پذیری معینی است تا بتواند به طور گزینشی، گستره ای از شرایط محیط، واکنش نشان دهد. (کفایت، 1374).
نتیجه ای که از این مباحث به دست ميآید این است که با وجود نبودن نظریه ای قطعی در زمینه خلاقیت، باید با بنش ناشی از نظریه هایی موجود راه حلی پیدا کنیم. برای تبیین متافیزیکی وگهانی خلاقیت ممکن است از فیلسوفان نظریه ی تکاملی مثل وایت، برای تبیین نقش ناخودآگاه در خلاقیت از فروید، برای آگاهی از این که خلاقیت تا چه اندازه پاسخی به محیط خارج ما است از نظریه اسکاکتل استفاده ميکنیم. بهترین تلاش تا زمان حال در مورد خلاقیت در کل شخصیت را راجرز انجام داده است. در مجموع خلاقیت از شیوههاي فرزند پروری والدین، ایجاد امکانات محیطی و نوع آموزشها و میزان پذیرش آن توسط آموزش و پرورش رسميایجاد ميشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.