موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 73 صفحه
شماره فایل 583
هنگام ثبت اطلاعات حسی، یعنی هنگام تشکیل حافظهی حسی اگر به محرک توجه کنیم، میتوانیم آن را، بعد از آن که خود محرک از بین رفت، به مدت تقریباً یک دقیقه در حافظهی کوتاه مدت خود نگهداریم ( ابراهیمی مقدم، 1390). در واقع با « توجه» و « دقت کردن» اطلاعات از حافظهی حسی به حافظهی کوتاهمدت انتقال می یابد حتی در مواردی که اطلاعات معینی را برای فقط چند لحظه باید به خاطر بسپاریم باز هم سه مرحلهی حافظه شامل رمزگردانی، اندوزش و بازیابی در کارند ( احمدی، 1390).
رمزگردانی- برای رمزگردانی اطلاعات در حافظهی کوتاه مدت نخست باید توجه ما بر آن اطلاعات متمرکز شود. از آنجا که توجه امری انتخابی است تنها آنچه انتخاب شود به حافظهی کوتاه مدت راه مییابد. در واقع بخش عمده ناتوانی حافظه ناشی از کم توجهی است ( چلبیانلو، 1383) رمزگردانی شنیداری- در جریان رمزگردانی اطلاعات به صورت رمز یا بازنمایی وارد حافظهی کوتاه مدت میشود (بوتلا، سوپالو و همکاران ، 2004) رمزگردانی دیداری- در صورت نیاز میتوانیم مواد کلامیرا به صورت بازنمایی یا رمز دیداری حفظ کنیم.
آزمایشها نشان دادهاند هرچند مواد کلامی را میتوان به صورت دیداری حفظ کرد، اما این رمز دیداری به سرعت محو میشود. مثال پس از نگاه کردن به نشانی 7915 TH IRD AVENVE میتوانید به مدت یکی دو ثانیه بازنمایی دیداری از آن در ذهن داشته باشید. در این بازنمایی جزئیات دیداری حفظ میشود.
مثلاً این که نشانی را با حروف بزرگ نوشتهاند اما بعد از چند ثانیه آنچه باقی میماند صدای آن نشانی است (یعنی رمزشنیداری آن ) و این رمز اطلاعات مربوط به شکل حروف را حفظ خواهند کرد (هال، سوپلا و همکاران ، 2008)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.