موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 18 صفحه
شماره فایل 855
یکی از اساسیترین موضوعاتی که در زندگی هر انسان مطرح و در موفقیتها و شکستهای وی تأثیر مـستقیم دارد نـگرش وی نـسبت به خود است. فردی که خود را مفید، مؤثر و ارزشمند بداند و از عزت نفس بالایی برخوردار باشد، توان مقابله در برابر فـشارها، بلایا، مصیبتها را خواهد داشت و از بهداشت روانی سالمی برخوردار خواهد بود.
در مقابل، فردی که خود را ناتوان، نالایق و بیکفایت تـصور کند، در معرض اختلالات روانی بـیشتری قـرار دارد و به انواع بزهکاریها و انحرافات اجتماعی روی میآورد. روانشناسان و محققان علوم اجتماعی سالها است که به اهمیت این موضوع و نقش آن در زندگی توجه کرده و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام دادهاند که به اختصار به پیشینهء آن اشاره میشود. اولین بار ویـلیام جیمز(1980)به بحث و بررسی در مورد خود شناسانده و خود شناخته شده پرداخت و آن را به سه عنصر مادی بدن،خانواده و خانه اجتماعی(فرد در عین داشتن سطوح مختلف اجتماعی برای افراد قابل شناخت است)و روحانی(حالت هشیاری و تمایلات)تقسیم کرد. وی معتقد بـود کـه تصور فرد از خود از زمانی که متولد میشود و مورد شناسایی دیگران قرار میگیرد شکل میگیرد (محمدی، 1383).
جرج کلی(1902)تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و بر اهمیت واکنشهای دیگران در شکلگیری عزت نفس پرداخت. استور(1997) به این نـتیجه رسـید که نوزاد آدمی بعد از تولد به ناتوانی و نیاز خود به بزرگسالان آگاه میشود. اگر این نوزاد در خانوادهای رشد پیدا کند که به نیازهای وی توجه کنند به تدریج حس خود ارزشمندی در وی پدیـد مـیآید و در صورتی که این احساس توسط دیگران مورد تأیید قرار گیرد به تدریج درونی شده و دوام مییابد، اما اگر مورد بیاعتنایی قرار گیرد فرد به نوعی احساس حقارت دچار میشود( محمدی، 1383).
بالبی(1973)عزت نفس را بخشی از شخصیت افراد شـمرده و اهـمیت کـسب احساس امنیت در دوران کودکی برای رسیدن بـه اعـتماد بـر خود را لازم میداند. روزنبرگ(1965)در مطالعات خود به نقش عواملی چون نژاد، مذهب، تربیت، تولد و ارتباط والدین بر عزت نفس افراد پرداخت( محمدی، 1383).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.