موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 18 صفحه
شماره فایل 855
اساس شکلگیری شخصیت و رفتار در انسان عزت نفس اوست. بنابراین به نـظر مـیرسد تجربههای ما در زندگی بر تـقویت عزت نـفس تـاثیر میگذارند. افزون بر ایـن عـزت نفس قابل تغییر است و هیچکس نـمیتواند بـگوید برای این تغییر جوان یا پیر است (کاسترو ، 2004).
بـراندن (1997) طـی 30 سـال مـطالعه بر روی عزت نـفس شـش شیوه برای افزایش عزت نفس ارایه داده است که عبارتاند از: زندگی آگاهانه: به واقعیت احترام بگذاریم، آمادگی روبهرو شدن با پیامدهای کـاری کـه انـجام دادهایم را داشته باشیم، پذیرای هرگونه اتفاق یا اطلاعاتی باشیم که بـا هـدفها، علایق و ارزشـهای مـا مـغایر هـستند، اگر تلاش کنیم نهتنها دنیای بیرونی خود بلکه دنیای درونیمان را نیز بشناسیم، در این صورت کورکورانه عمل نخواهیم کرد.
اساس زندگی آگاهانه این است که »صادقانه واقعیت را بپذیریم و با اراده هرچه تمامتر با واقعیت روبهرو شـویم،حتی اگر برایمان دردناک باشد». پذیرش خود: پذیرش خود یعنی مسوولیت نسبت به احساسات، افکار و عمل خود بدون شانه خالی کردن، تکذیب یا انکار آنها و همچنین بدون طرد خود.
این کار فرد را قادر میسازد تا در مورد افکار، احساسات و عملکردهایش فکر کند، بدون ایـنکه آنها را دوسـت داشته باشد، تایید کند یا نادیده بگیرد. اگر خودمان را همانگونه که هستیم بپذیریم هیچگاه خودمان را به محاکمه نمیکشیم، زیرا پذیرش خود باعث میشود به شکل بیطرفانه دیدگاههای متفاوت و پسخودراندهای بسیار مهم نسبت به خودمان را، بـدون داشـتن احساس خصومت و دشمنی با دیگران از آنان بشنویم (براندن،1997).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.