موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 6 صفحه
شماره فایل 859
از آنجا که نشخوارفکری با هـیجان غـم و اندوه همراه است و غم و اندوه یکی از هیجانات اصلی انسان است، لذا هرکس به فراخور خود آن را تجربه میکند. اما تعریف آن به سادگی تجربه آن نیست. مارتین وتسر (1989، 1996)نشخوارفکری را اصطلاحی کلی میدانند که به طبقهای کامل از افکار اشـاره مـیکند کـه تمایل به تکرار دارند از دیـدگاه آنـها نـشخوار فکری مجموعهای از افکار آگاهانه معرفی مینمایند که حول یک موضوع مهم میگردد و حتی در صورت غیبت تقاضاهای محیطی فوری و ضروری این افکار پدیـدار مـیشوند.
محیط بـیرونی با ارائه نشانههایی ممکن است موجب حفظ این افکار شـود امـا در عین حال حفظ این افکار و ادامه آن وابسته به نشانههای محیطی نیست (یوسفی، 1388).
نالن هاک سما (1991) نشخوار فکری را به عنوان افکار منفعلانه و مـکرر درباره عـلائم افـسردگی، علل و نتایج آن مفهوم سازی کردند. برطبق این دیدگاه نشخوارفکری روی این حـقیقت که فرد افسرده است، روی نشانههای افسردگی و روی علل، معنا و نتایج افسردگی، استوار است.کانوی، سنک، هلم و یلیک (2000) نشخوارفکری را افکار مربوط به احساس غم میدانند و از آن تحت عـنوان نـشخوارفکری روی غـم و اندوه یاد میکنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.