موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
شماره فایل : 107 mg
تعریف - رهبری تحول آفرین نوعی فرایند پیچیده و پویا است که در آن رهبران، ارزشها، باورها و اهداف پیروان را تحت تأثیر قرار می دهند(موغلی،1383). - بس و آوولیو رهبری تحول آفرین را اینگونه تعریف می کنند: «رهبری تحول آفرین وقتی تحقق می یابد که یک رهبر، پیروان رابرای بینش مشترک، برمی انگیزد، آنها را در رسیدن به چشم انداز، تشویق می کند و منابع لازم را برای رشد پتانیسل شخصی آنها فراهم می کند.
رهبران نیز همانطور که بر نیازهای پیروان برای رشد تأکید دارند بعنوان یک مدل، خوش بینی ایجاد کرده و تعهد را بیشتر می کند»(اسمیت و دیگران ، به نقل از یعقوبی، 1389) - «پاول هرسی» و »کِنت بلانچارد» و «جانسون دویی»، رهبری تحول آفرین را چنین تعریف می کنند: فواید نفوذ آگاهانه در افراد یا گروه برای ایجاد تغییر و تحول ناپیوسته در موقیعت فعلی (وضع موجود) و کارکردهای سازمان به عنوان یک کل(زالی،1380).
سابقه رهبری
تحول آفرین پیشینه تحقیقات رهبری تحولآفرین به سال 1978 و فعالیتهای برنز برمیگردد. برنز مشخص کرد که رهبران تحولآفرین صاحب بینش هستند و دیگران را برای انجام کارهای استثنایی به چالش و تلاش وا میدارند. برنز در ادامه بحث خود چنین بیان نمود : «تنها رهبران تحولآفرین هستند که قادر به ترسیم مسیرهای ضروری برای سازمانهای جدیدند، زیرا آنها منشأ تغییراتند، بر تغییرات حاکم بر سازمان اشراف کامل دارند و بر موج تغییرات سوارند»(موغلی، 1382). ازنظر برنز رهبری تحولآفرین توسط هر کس با هر موقعیت در سازمان قابل پیاده شدن است.
در این نوع رهبری، افراد میتوانند بر همتایان و مافوقها مانند زیردستان اثرگذاری داشته باشند. این نوع رهبری میتواند در فعالیتهای روزمره مردم عادی نیز اتفاق بیفتد، ولی این امر، عادی و رایج نیست(یوکل، به نقل از یعقوبی، 1389) رهبران تحول آفرین نیازها و انگیزه های پیروان را بالا برده و باعث تغییر بر جسته درافراد، گروهها و سازمانها می شوند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.