موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 9 صفحه
شماره فایل : 117 mg
افزایش حجم تجارت جهانی در دو دهه اخیر و رسیدن آن به مرز ۳۱ تریلیون دلار عمدتاً ناشی از تجاری شدن دستاوردهای پژوهشی است. محققان به طور مستمر تلاش می كنند كه كالاهای جدیدی ابداع و به بازار عرضه كنند كه مشابه آنها قبلا وجود نداشته باشد یا از ویژگیهای نوینی برخوردار باشند. از آنجا كه در دنیای كالاها به سبب تحولات سریع، کاربردهای « همگرایی تكنولوژیكی» بسیار كوتاه است، پژوهشگران سعی می كنند که از طریق ایجاد «چرخه حیا ت» تكنولوژیكی متنوع و متعددی برای هر یك از كالاها ایجاد کنند و میزان تقاضا و دوره ماندگاری آن را در بازار افزایش دهند، كه این مهم بدون تجاری سازی فن آوری و افزایش حجم صادرات محصولات فن آوی بالا امكان پذیر نیست.
نگاهی به تركیب صادرات تعدادی از كشورهای دنیا، به ویژه كشورهای صنعتی و نوصنعتی، نشان میدهد كه بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد اقلام صادراتی آنها را فرآورده هایی تشكیل میدهد كه حاصل تجاری شدن یافتههای پژوهشی هستند. در بین این اقلام می توان به انواع رایانه، تجهیزات و دستگاههای نوین مخابراتی دستگاه های پردازش اطلاعات، واحدهای ذخیره، انواع ماهواره، رادار، محصولات صنایع هوا - فضا، مواد جدیدی كه از توسعه یا تركیب مواد تولید می شود مانند كابل فیبر نوری و سلاح های پیشرفته، فرآورده های فن آورانه هسته ای مانند رآكتورها، دستگاههای جداسازی ایزوتوپها و ادوات پزشكی اشاره كرد.
از طرفی نقش و اهمیت تكنولوژی در تئوری های نوین تجارت و اعتقاد بر اینكه پیشرفت تكنولوژ یكی یك عنصر حیاتی در رشد اقتصادی پایدار میباشد، به صورت گسترده ای در بین اقتصاددانان امروزی پذیرفته شده است مالکی، امین(1389).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.