موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
شماره فایل : 20 mg
مدیریت ریسک در بانکها اهمیت زیادی دارد و مقررات نظارتی، به خصوص مقررات بانك مركزی باید مورد توجه خاص قرار گیرد. برخی از ابعاد ریسك بانکها در زیر ارایه شده است: ریسک اعتباری عدم بازپرداخت بدهی توسط دریافت كنندگان تسهیلات در موعد سررسید، اساس ریسك اعتباری را تشکیل می دهد. ریسك اعتباری را میتوان احتمال تعویق، مشکوك الوصول یا لاوصول شدن بخشی از پرتفوهای اعتباری نهاد پولی به دلیل عوامل داخلی (مانند ضعف مدیریت اعتباری، كنترل های داخلی، پیگیری و نظارت) یا عوامل خارجی (مثل رکود اقتصادی، بحران و ...) تعریف کرد.
نحوه تخصیص منابع بین فعالیت های مختلف، ارزیابی سطح اعتباری مشتریان و اخذ تضمینات كافی، در كنترل این ریسك مؤثر هستند. با توجه به این كه تسهیلات عموماً به عنوان ریسکی ترین دارایی بانك ها در نظر گرفته می شوند. لذا نسبت تسهیلات به سپرده ها نیز ارایه شده است، هر چند كه این نسبت می تواند تا حدود زیادی متأثر از رعایت الزامات قانونی در خصوص تخصیص دارایی ها باشد. (رحمانی، 1390، ص35) 2
ریسک نقدینگی
ریسک نقدینگی به دلیل کمبود و عدم اطمینان در میزان نقدینگی بانک ایجاد میشود. کفایت موجودی نقد باعث می شود كه امکان پرداخت تعهدات و نیازهای نقدینگی سپرده گذاران در زمان مناسب فراهم شود. معیارهای ارایه شده برای این نوع ریسك میتوانند نقش مؤثری در كنترل و مدیریت آن داشته باشند. (شیرسوار ،1386، ص21)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.