موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
شماره فایل : 305 mg
عوامل زیادی بر ریسك و بازده سرمایه گذاری در هر محصول مالی دخالت دارند. در اینجا عوامل مؤثر بر ریسك و بازده سرمایه گذاری در محصولات مالی در سه دسته كلی عوامل كلان اقتصادی، عوامل خرد اقتصادی و عوامل غیر اقتصادی طبقه بندی شده و به طور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد:
عوامل كلان(ریسك سیستماتیك)
این عوامل بر ریسك بازار تأثیر داشته، نتیجه و میزان تأثیر این عوامل بر ریسك بازار، تحت عنوان ریسك سیستماتیك، با استفاده از بررسی وابستگی تغییرات قیمت هر محصول به تغییرات قیمتهای محل بازار اندازه گیری می شود، و شامل موارد زیر می باشد .
سیاستها و خط مشیهای دولت
دولت به عنوان یك ناظر و سیاستگذار كلان نقش پررنگی در بازار سرمایه دارد و یكی از وظایف دولت، ارائه برنامه¬ای است كه بتواند به بازار سرمایه رونق بخشد. اما به طوركلی تكثر مراكز قدرت و تصمیم گیری، ابهام نقش و رابطه این مراكز با یكدیگر، تداخل قوای سه گانه كشور، شفاف نبودن قوانین و وجود برداشتهای متفاوت و متناقض از آنها، وجود قوانین نامناسب و دست و پا گیر، نقض آزادیهای اقتصادی و بی ثباتی سیاسی دولت، موجب افزایش ریسك سیستماتیك و لذا كاهش شدید سرمایه گذاری می گردد (نوو ، 1380).
اقدامات و میزان دخالت دولت در اقتصاد، صنعت و بازرگانی نیز بر سرمایه گذاری در محصولات مالی تاثیرگذار است، به این معنی كه هرچه میزان دخالت دولت در اقتصاد بیشتر باشد (كاهش مشاركت بخش خصوصی)، ریسك سیستماتیك افزایش و میزان سرمایه گذاری در محصولات مالی كاهش می یابد.
برای مثال اگر دولت برای جبران كسری بودجه خود اقدام به انتشار اوراق قرضه نماید، مقدار اوراق قرضه عرضه شده در قیمت و نرخ بهره ای از این اوراق افزایش می یابد كه این خود منجر به كاهش قیمت اوراق و افزایش نرخ بهره می گردد ( اکینز و دیگران، 1999).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.