موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 39 صفحه
شماره فایل : 372 mg
دیدگاه سنتی تصمیمگیری تاکید بر رویکرد خردگرا و اطلاعات پردازانه در مورد رفتار خرید مصرفکننده دارد. این دیدگاه رابطه نزدیکی با رویکرد سلسله مراتب درگیری ذهنی بالا در خصوص شکلگیری نگرش دارد. بنابراین رویکرد، مصرف کنندگان از میان هریک از مراحل فرایند تصمیمگیری به روش خطی حرکت میکنند و در همان حال سطوح بالایی از پردازش اطلاعات به وقوع میپیوندد. با این حال، محققین در دهه هفتاد تشخیص دادند که مصرف کنندگان همواره از یک فرایند گسترده تصمیمگیری گذر نمینمایند.
بلکه تحت شرایط درگیری ذهنی پایین تصمیمگیری محدود صورت میگیرد و رفتار جستجویی کمتری از آنها سر میزند. گذشته از این، از آنجا که سلسله مراتب درگیری ذهنی پایین اثرات ، هنگام وقوع تصمیمگیری محدود اثرگذار میباشد، مرحله ارزیابی بدیل عمدتا در فرایند تصمیمگیری وجود ندارند. بنابراین در تصمیمگیری محدود، انتخاب میان مارکهای جایگزین به طریقی نسبتا ساده انجام میگیرد و از قواعد ساده شده تصمیم استفاده میشود.
دیدگاه تجربی در مقایسه با دیدگاه تصميمگيری:
دیدگاه تجربی مصرف کنندگان را علاوه بر "اندیشمند"، "احساسمند" نیز در نظر میگیرد، بدین معنی که آنها بسیاری از انواع محصولات را برای احساسات، تصورات ذهنی و هیجاناتی که محصولات مزبور ایجاد میکنند مصرف مینمایند. هنگامی که مسائل از دیدگاه تجربی بررسی میشوند، مدیران تمرکز خود را به جای کالاهای مصرفی کارکردیتر بر روی محصولات سرگرم کننده، هنری و تفریحی قرار میدهند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.