موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 562 mg
.نظریة «بروفی» بروفی نظریه های رضایت شغلی را به شرح زیر تقسیم نموده است: 1 ـ نظریة نیازها : میزان رضایت شغلی هر فرد كه از اشتغال حاصل میشود به دو عامل بستگی دارد. اول، چه مقدار از نیازها و به چه میزانی از طریق كار و احراز موقعیت مورد نظر تأمین میگردد. دوم، چه مقدار از نیازها و به چه میزانی از طریق اشتغال به كار موردنظر تأمین نشده باقی میماند. نتیجه ای كه از بررسی عوامل اول و دوم حاصل میشود میزان رضایت شغلی فرد را معین میكند.
2 ـ نظریة انتظارات: انتظارات فرد در تعیین نوع و میزان رضایت شغلی مؤثرند. اگر انتظارات فرد از شغلش خیلی زیاد باشد. در این حالت معمولاً رضایت شغلی دیرتر و مشكل تر حاصل میشود. لذا رضایت شغلی مفهومیكاملاً یكتا و یگانه و انفرادی است و باید در مورد هر فرد بطور جداگانه عوامل و میزان و نوع آن مورد بررسی قرار گیرد. 3 ـ نظریة نقشی: در این نظریه به دو جنبة اجتماعی و روانی توجه میشود. در جنبة اجتماعی تأثیر عواملی نظیر نظام سازمانی و كارگاهی و شرایط محیط اشتغال در رضایت شغلی مورد توجه قرار میگیرد.
این عوامل همان شرایط بیرونی رضایت شغلی را شامل میشود. جنبة روانی رضایت شغلی بیشتر به انتظارات و توقعات فرد مربوط میگردد. بعبارت دیگر، احساس فرد از موقعیت شغلی و فعالیتهایش در انجام مسئولیتهای محوله و ایفای نقش خاص به عنوان عضوی از اعضای جامعه، میزان رضایت شغلی فرد را مشخص مینماید. رضایت كلی نتیجه ای است كه فرد از تركیب دو جنبة اجتماعی و روانی عایدش میگردد. (شفیع آبادی، 1372، ص 126)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.