موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل : 564 mg
برای رفع ایرادهایی كه به هر یك از معیارهای سنتی ارزیابی عملكرد وارد است، برخی از محققین همچون استیوارت (1991)، باسیدور و همكاران (1997) و باش و همكاران (2003) به جستجو برای ارائه معیار جدیدی برای ارزیابی عملكرد ادامه دادند. با پیدایش نظریههایی در زمینة سود اقتصادی یا سود باقیمانده مدلهایی به منظور محاسبه سود اقتصادی پیشنهاد شد(استیوارت، 1991).
در این مدلها، سود خالص عملیاتی پس از کسر مالیات و هزینه سرمایه به عنوان سود اقتصادی یا سود باقیمانده تعریف میشود. هدف اصلی بنگاهها، حفظ و افزایش ثروت سهامداران است و ارزش آفرینی برای بنگاهها تنها راه نیل به این هدف تلقی میشود.
بنابراین خلق سود اقتصادی (ارزش افزوده اقتصادی) را كه باعث افزایش ارزش سهام در بازار و بهبود ثروت سهامداران میشود را میتوان عامل ارزش آفرینی بنگاهها تلقی كرد(باسیدور و همكاران، 1997).
این معیارها در سیر تکاملی خود(ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده، ارزش افزوده بازار و سود باقیمانده اقتصادی) تلاش دارند ضمن توجه به پیچیدگیهای رفتاری مدیران، به ارزیابی عملکرد آنها و تعدیل تضاد منافع پرداخته و اطلاعات موجود در قیمت و بازده سهام را توضیح دهند(باش و همكاران، 2003). در ادامه به تشریح مدلهای اقتصادی ارزیابی عملکرد خواهیم پرداخت.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.