موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل : 572 mg
با توجه به نظرات متعدد در زمینه اعتیاد به كار میتوان سه رویكرد زیر را برای آن در نظر گرفت: 1. رویكرد مثبت به اعتیاد به كار: این رویکرد که از عشق به كار نشأت میگیرد (کنتارو 1979، 56) یک تمایل ذاتی به كار زیاد و سخت میباشد (ماچلویتز 1980، 32) لذا این رویكرد باعث ایجاد رفتارهای كاری مثبتی نظیر افزایش تعهد سازمانی و بروز رفتار شهروندی در سازمان میشود (خائف الهی و همکاران،1391، 25) 2. رویكرد منفی به اعتیاد به كار: در این رویکرد به کار بهعنوان یک تعهد غیرمنطقی به كار بیش از حد (چرینگتون ، 1980، 86) و بهعنوان یك اعتیاد نگریسته میگردد.
(اوتس 1971، کلینگر 1991) رویكرد نوع شناسی: و سپس این رویکرد سبب شده از وجود انواع مختلفی از معتادان به كار وسواسی و درگیر شغل (ناقتون 1987، 184) و معتاد به كار و معتاد به كار مشتاق (اسپنس و رابینز 1992) افرادی که ساعات زیاد کار میکنند لزوماً معتاد به کار نیستند.
این یک رفتار است که توسط عوامل بخصوصی تشویق شده و ممکن است دلایل زیادی داشته باشد که برخی از آنها به انواع اعتیاد به کار مربوط میشود مثل معتاد به كار وسواسی، كمال گرا، توفیق طلب، ازنظر آنها معتادان وسواسی، بهطور شدید کار میکنند بهگونهای که کارشان باعث مشکلات فردی و اجتماعی میشود، عملکردی کاری ضعیفی دارند از زندگی و شغل نیز لذت کمی میبرند.
معتادان به کمالگرایی کار زیادی انجام میدهند مشکلات فردی و اجتماعی زیادی دارند، رضایت شغلی و عملکرد شغلی پائینی دارند. همچنین معتادان موفقیت طلب رضایت زیادی از زندگی و شغل دارند و از کارهای چالشانگیز لذت برده، عملکرد شغلی بالا و استرس و ترک خدمت پائینی دارند. (اسکات 1997، 314-287)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.