موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 96 صفحه
شماره فایل : 600 mg
در سال 2008 چونگ یك چارچوب مفهومی كه میتواند برای تدوین مدل گزارشدهی سرمایه فكری مورد استفاده قرار بگیرد را توسعه داد (چونگ، 2008). از آنجا كه سرمایه فكری غیرفیزیكی بوده و ماهیتی ذهنی دارد، مناسبترین متدولوژی برای دستهبندی سرمایه فكری، مدل ارتباط موجودیتها به دلیل مقبولیت بالای آن است.
فرآیند دستهبندی عناصر سرمایه فكری و ایجاد چارچوب مفهومی در این تحقیق شامل گامهای زیر است: مشخص كردن عناصر مختلف، ویژگیها و ارتباطات آنها؛ دستهبندی عناصر مشترك با یك ترتیب مشخص برای ایجاد طبقهبندی و تدوین طبقهبندی سرمایه فكری با بكارگیری مدل ارتباط موجودیتها. قدم ابتدایی در ایجاد چارچوب مفهومی، شناسایی و تجزیه و تحلیل دستهبندیهای مختلفی میباشد که تاكنون توسط محققین در زمینه سرمایه فكری ارائه شدهاست .
اما اغلب این دستهبندیها تنها ارائه كننده مولفهها و زیرمولفههای مختلف بوده و ارتباط میان آنها را بیان نمیكنند .بنابراین بیشتر آنها توضیح كمی در مورد دلایل منطقی دستهبندی و تعیین مولفهها و زیرمولفهها دارند .نكته مهم در دستهبندی، استفاده از ویژگیها و مشخصات مولفههای مرتبط با سرمایه فكری است .
با این وجود تعداد كمی از محققین ویژگیهای دستهبندی خود را ذكر نمودهاند . آنچه كه در یك سیستم در كنار هنجارها مورد نیاز است، رویكرد استنتاجی و قیاسی تعیین یك ویژگی برای سرمایههای فکری است تا بدینوسیله آنها در مولفههای مختلف دستهبندی شوند و این رویكرد هنجاری - استنتاجی است. با به كارگیری این رویكرد، مسئله انتخاب ویژگی، بهوسیله دستهبندی از طریق استنتاج قیاسى برای توضیح ویژگی بر حسب مزایا و یا خواصی كه به بهترین شكل مولفهها را توصیف میكند، حل میشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.