موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل : 760 mg
یكی از مهمترین چالشهایی كه در تحقیقات تجربی مربوط به شفافیت وجود دارد، اندازه گیری شفافیت است. از نظر مفهومی كمی كردن میزان شفافیت را میتوان با دقت اطلاعات دریافت شده سنجید. دقت اطلاعات تابعی از مربوط بودن و كیفیت اطلاعات است. در تلاشهای اخیر برای اندازهگیری شفافیت از معیارهایی مانند بحران مالی یا هموار سازی سود استفاده شده است(lander,2008).
مركز تحقیقات و تجزیه و تحلیل بین المللی شاخصی برای شفافیت ارایه كرده است كه این شاخص میانگین امتیاز نود آیتم حسابداری و غیر حسابداری افشا شده توسط نمونه گستردهای از شركتها در گزارشگری سالانه آنها است. این مركز امتیازات معینی برای هر ویژگی تعیین كرده و بر اساس امتیاز بدست آمده میزان شفافیت اطلاعات مالی را اندازهگیری میكند (cifar,1995).
برگر و دیگران معیاری برای اندازه گیری شفافیت گزارشگری مالی ابداع كردند كه برای دامنه وسیعی از شركت ها می توان استفاده كرد. ایده ای كه آن ها برای اندازهگیری شفافیت سود در نظر گرفتند بر اساس پایداری سود است، زیرا از نظر آن ها نوسان بازده سهام شركت نسبتی از شفافیت حسابداری شركت است. این شاخص علاوه بر كیفیت گزارشگری مالی، شفافیت مالی را هم اندازه می گیرد(Berger,2006).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.